Fransa’da Dünya Kupası Şampiyonluğu Coşkusu!

Fransa'nın 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde Hırvatistan'ı 4-2 yenerek şampiyonluğa ulaşması, ülke genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

16.07.2018-11:32 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-11:32) Fransa’da Dünya Kupası Şampiyonluğu Coşkusu!

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa ile Hırvatistan, Moskova'da Luzhniki Stadı'nda kozlarını paylaştı. Mücadeleden 4-2 galip ayrılan Fransa, tarihindeki ikinci Dünya Kupası şampiyonluğunu kazandı.

Fransa taraftarı, başta başkent Paris olmak üzere Lyon, Bordeaux, Rennes, Nantes, Montpellier, Nice, Marsilya gibi ülke genelindeki çok sayıda kent meydanlarında kurulan dev ekranlardan final heyecanına tanıklık etti.

20 senelik aranın ardından tekrar Dünya Kupası şampiyonluğunun heyecanını yaşayan Fransızlar, karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte üstlerinde takımlarının formalarıyla sokaklara çıktı ve "Teşekkürler Maviler.", "Dünya Şampiyonuyuz." sloganlarıyla büyük bir sevinç yaşadı.

Fransa'nın sembollerinden biri olan Eyfel Kulesi'nin önündeki Champ-de-Mars meydanında hazırlanan dev ekrandan maçı takip eden 90 bin Fransız, ülkelerinin bayrakları ve flamalarıyla heyecan dolu dakikalar yaşadı. Taraftarlar, karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Fransa'nın zaferini kutlamak adına çeşitli tezahüratlarda bulundu.



Karşılaşmanın sona ermesiyle Paris'in ünlü Champs-Elysees Caddesi'nde bir araya gelen binlerce taraftar, Fransa'nın şampiyonluğunu bayrakları sallandırarak ve dans ederek kutladı.

Öte yandan bazı Fransız siyasetçiler de ülkelerinin tarihindeki ikinci şampiyonluğu kazanması sonrası sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa Milli Takımı'na şampiyonluk dolayısıyla teşekkür etti.

Başbakan Edouard Philippe da yaptığı paylaşımda, "Fransa dünya şampiyonu. Ne güzel maç. Ne güzel Dünya Kupası. Ne güzel takım. Ülkenin gururusunuz, bravo." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise Fransa'nın şampiyonluğunu kutlamak adına birçok mevkidaşının kendisini telefonla aradığını belirtti.

16 Temmuz Pazartesi günü Fransa'ya dönecek milli takım kafilesi, şampiyonluğu sevincini Champs-Elysees Caddesi'nde kutlamasının ardından Elysee Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Macron tarafından kabul edilecek.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal