Fatih Terim, Schalke Maçı Sonrası Sert Konuştu!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Schalke 04 ile oynanan ve 2-0 kaybedilen karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

07.11.2018-10:51 - (Son Güncelleme: 07.11.2018-10:49) Fatih Terim, Schalke Maçı Sonrası Sert Konuştu!

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. Maçında deplasmanda Alman ekibi Schalke 04 ile karşılaşan ve 2-0 yenilen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, "Golün ardından Schalke oyunun hakimi oldu, biz de oyunu bıraktık. Schalke'yi kutluyorum, bizden daha iyi oyun sergilediler ve kazandılar." dedi.

Terim, Veltins Arena'da oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Oyunun ilk dakikalarında 1-0 geriye düşmelerini büyük talihsizlik olarak yorumlayan Terim, şu ifadeleri kullandı:

"Hiç alakası yokken bir gol yedik. Birkaç dakika golün şokunun ardından oyunda dengeyi sağladık. Açıkçası ilk devrede 5-6 tane gol girişimimiz var, bunlardan bir iki tanesi de net pozisyon. Skoru eşitleyemedik ancak gerek topun bizde kalması, istek, arzu, zaman zaman önde baskı… Bunların hepsini iyi yaptık. Maalesef skoru değiştiremedik. Girdiğimiz basit pozisyonları golle sonuçlandıramıyoruz fakat kolay yiyoruz. Porto deplasmanında buradan daha basit pozisyonlara girdik ancak onu da atamadık. Böyle bir sorunumuz var. İkinci devre adına söylenecek şey, gole kadar oynanan kısım. Golden sonra Schalke oyuna hakim oldu, biz de oyunu bıraktık. Schalke'yi kutluyorum, bizden daha iyi oynadılar ve galip geldiler."

"Galatasaray ile Fatih Terim'in yan yana olmasından rahatsız olanlar var"

Deneyimli teknik adam, Fenerbahçe ile oynadıkları son derbi karşılaşmasının ardından yaşanan olaylarla ilgili de konuştu.

Sportif olarak pek çok konuyla boğuştuklarını ve çözüm bulmaya çalıştıklarını belirten Terim, derbinin ardından iğneyi kendilerine batırırken çuvaldızı batıracakları dış meseleler olduğunu söyledi.

Derbiyle ilgili tek bir pozisyon ya da kişi üzerinden problem çıkarmaya çalışmanın doğru olmadığını vurgulayan Terim, şu ifadelere yer verdi:

"İkinci devre 2-0 önde giderken, bir takımın temposunu yavaşlatan, aldığı ya da almadığı veya yanlış aldığı kararlarla ilk olarak oyunu sabote edip ardından tribünleri ve bizleri çileden çıkaran bir saha yönetimi vardı. Yetmedi, karşılaşmanın ilk düdüğünden bu yana susmayan ve durmayan rakip takım yedek kulübesi de var. Bazen tribünden izlemekle televizyon başından izlemek insanları yanılgıya düşürebilir. Çok büyük farklılıklar olduğuna şahit olabilirsiniz. Ben o akşam karşılaşmanın ardından takip eden olayların hiçbirini tasvip etmiyorum fakat olayların o düzeye gelmesine neden olanların da değerlendirme sürecine tabi tutulması gerektiği kanısındayım. Elinizi vicdanınıza koyun. Bu olaylar kimin işine yaradı, bir bakın isterseniz. Olaylar kimin gündemini değiştirdi? Bugün konu Fatih Terim, takım ya da kişiler değil. Olaya Galatasaray'a sahip çıkmak olarak bakılmalı. Görüş ayrılıklarını bırakmalı, beraber hareket etmeli Galatasaray. Galatasaray ile Fatih Terim'in yan yana olmasından rahatsız olanlar var. Büyük resme baktığımız zaman, kenetlendikçe, emeğini, haklılığını aramaktan çekinmeyen bir kitle doğuyor. Dünya üzerinde böyle çok az oluşum vardır."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal