Ergin Ataman: 'İnsan Sağlığı Her Şeyden Değerli'

Anadolu Efes'in hocası Ergin Ataman, EuroLeague yönetim ekibinin koronavirüs salgını sebebiyle ligi askıya alma kararını desteklediğini söyledi.

12.03.2020-14:11 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-14:05) Ergin Ataman: 'İnsan Sağlığı Her Şeyden Değerli'
Anadolu Efes'in hocası Ergin Ataman, EuroLeague yönetim ekibinin koronavirüs salgını sebebiyle ligi askıya alma konusunu destekleyen bir açıklama yaptı.

Koronavirüs salgınının dünyayı etkisi altına alması sonucunda Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ve FIBA karşılaşmaları askıya alırken, EuroLeague de müsabakaları askıya alma kararını görüştüğünü duyurdu. Bu konuyla alakalı olarak görüşleri söyleyen Ergin Ataman, "İnsan sağlığının dünya üzerindeki tüm yarışmalardan, kazanılabilecek tüm başarılardan daha değerli olduğuna inanıyoruz. Gerek Avrupa spor otoritelerinin, gerekse Gençlik ve Spor Bakanlığımızın vereceği her türlü kararı destekliyorum" diye konuştu.

Bu konuşmanın ardından EuroLeague'den maçların askıya alındığına dair açıklama geldi:

"Euroleague yönetimi, COVID-19 salgını ile ilgili son gelişmeleri, turnuvalarda mücadele eden takımlar için artan riskleri, Avrupa’daki hareket kısıtlamasını ve seyahat edememe durumunu yakından takip ediyor. Bu sebeplerden dolayı, organizasyonun düzenliliğini korumak imkansız hale geldi. Katılımcıların ve taraftarların güvenliğini korumak için Euroleague yönetimi, kulüplerle anlaşarak Turkish Airlines Euroleague, 7Days Eurocup ve Adidas Next Generation Turnuvası’nda oynanması planlanan karşılaşmaları yeni bir açıklamaya kadar durdurma kararı aldı.”
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal