Danimarka’da Kriz Şimdilik Sonlandı!

Danimarka Milli Takımı'nda yaşanan kriz, Danimarka Futbol Federasyonu ve Futbolcular Birliği arasındaki son görüşmelerde varılan geçici anlaşmayla sonuçlandı.

07.09.2018-09:50 - (Son Güncelleme: 07.09.2018-09:47) Danimarka’da Kriz Şimdilik Sonlandı!

Danimarka Futbol Federasyonu (DBU) tarafından yapılan açıklamada, milli takıma seçilen futbolcuların ticari hakları konusunda süren görüşmelerde 30 Eylül 2018 tarihine dek geçici anlaşma sağlandığı ifade edildi.

Yapılan açıklamaya göre, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta bulunan Danimarka'nın, 9 Eylül Pazar günü Galler'i evinde ağırlayacağı mücadeleye as kadroyla çıkılacak.

Danimarka Futbolcular Birliği ile DBU arasında milli takım kadrosunda yer alan futbolcuların ticari haklarına ilişkin yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine Danimarka, Slovakya'ya 3-0 mağlup olduğu özel karşılaşmaya alt liglerden ve Futsal Milli Takımı oyuncularından kurulu kadroyla çıkmıştı.

UEFA Uluslar Ligi'nde Danimarka ile aynı grupta yer alan İrlanda Cumhuriyeti'nin teknik direktörü Martin O'Neill, Danimarka'nın zayıf bir kadroyla Galler mücadelesine çıkma ihtimali oluşması sonrası eleştirilerde bulunmuştu. Deneyimli teknik adam, bu durumun grubun ciddiyetine zarar vereceğini söyleyerek UEFA'nın konuya el atması talebinde bulunmuştu.

Danimarka basınında yer alan haberlere göre taraflar arasında geçici anlaşmaya varılmasında UEFA etkili bir rol oynadı. Haberlerde, UEFA'nın yeni organizasyonu Uluslar Ligi'ne çok değer verdiği ve bu sebeple Danimarka'nın zayıf bir takım ile Galler karşısına çıkmasını olumsuz karşılaşayarak tarafların anlaşmasını sağladığı yorumu yapıldı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal