Cimbom Yeni Yıldızını KAP’a Bildirdi!

Galatasaray, Everton’da forma giyen Nijeryalı oyuncu Henry Onyekuru transferi için oyuncu ve kulübü ile görüşmelere başlandığını KAP’a bildirdi.

09.07.2018-13:24 - (Son Güncelleme: 09.07.2018-15:39)

Galatasaray, sağlık kontrolünden geçirdiği 21 yaşındaki Nijeryalı sol kanat oyuncusu Henry Onyekuru’nun kiralanması konusunda Everton ve oyuncu ile görüşmelere başlandığını açıkladı.

İşte sarı kırmızılı ekibin resmi sitesinden yapılan o açıklama:

"Profesyonel futbolcu Henry Chukwuemeka Onyekuru'nun Futbol A Takımımıza geçici transferi konusunda, futbolcu ve kulubü Everton FC ile resmi görüşmelere başlanmıştır"

HENRY ONYEKURU KİMDİR?

2015 sezonunda Belçika’nın KAS Eupen takımında profesyonelliğe adım atan Henry Onyekuru, o sezon 2. ligde yer alan kulübü ile oynadığı 19 maçta 6 kez fileleri sarsmış ve 2 de asist yapmıştı. Genç Nijeryalı gösterdiği performansla takımının Belçika 1. Ligi’ne (Jupiler Pro League) yükselmesine katkı sağlamıştı.

2016-2017 sezonunda KAS Eupen formasıyla Jupiler Pro League’de mücadele eden Nijeryalı oyuncu, 28’i lig, 10’u play-off ve 3’ü kupa olmak üzere toplam 41 maçta 24 gol ve 9 asistlik bir performans sergilemiş ve bu performansı, 8 milyon Euro bonservis bedeliyle İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’a transfer olmasını sağladı.

Everton forması ile yeteri kadar forma şansı bulamayan Nijeryalı genç oyuncu, geçtiğimiz sezon başında Belçika’nın Anderlecht takımına kiralandı. Belçika ekibiyle toplam 28 karşılaşmada forma giyen Onyekuru bu karşılaşmalarda 10 defa ağları havalandırdı.

Orta sahada sol kanat ağırlıklı olmak üzere iki kanatta da forma giyebilen genç isim, forvet oynama özelliğine de sahip. Henry Onyekuru, ülkesi Nijerya Milli Takımı'nın da formasını giyiyor. 

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal