Ali Koç Açıklamalarda Bulundu! Müjdeyi Verdi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

31.10.2019-22:18 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-22:05)

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gelirimiz borca gidiyor diyen Ali Koç'un öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

"Seçildiğimizden sonra böyle bir senaryo çiz deseydiniz çizemezdik. Tahmin ettiğimizden daha kötü bir senaryoyla karşılaştık. Kriz yönetmekten reform süreci yavaşladı. Yaptığımız güzel işler de var. Yoğun bir seçim kampanyası sonrası, Fenerbahçe kongre üyelerinin teveccühü ile büyük bir farkla seçildik. Büyük bir beklentiyle geldik. Değişiklik bekleyen bir kitle vardı."

GİDECEĞİMİZ ADRES KESİNLİKLE DEĞİŞMEDİ

"Gideceğimiz adres kesinlikle değişmedi. Farklı yollara sapmış olabiliriz ama çıktığımız ana hedef kesinlikle değişmedi. Mali konuları aylardır, geldiğimizden beri anlatıyoruz. Zaman zaman camiamızın içinde ve sosyal medyada arkadaşlar gösteriyorlar. Bu konulardan bıktık diyorlar ama camia olarak içinde olduğumuz mali sıkıntıların tam olarak farkında değiller."

GELİRLER BORCA GİDİYOR

"Bizim ve diğer kulüplerin mali sıkıntıları geride bırakmamız bir dönemlik iş değil. Bizim ilk yıldaki amacımız nefes almak, yük almamak, orta vadede gemiyi yüzdürmek, orta-uzun vadede de gemiyi limana getirmek, başarılı ve sürdürülebilir mali yapı. Ben seçildiğimizde Türk futbolunun ciddi mali sıkıntılar içinde olduğunu söylediğimde sadece milletvekilimiz Saffet Sancaklı konuşuyordu. Bizim devraldığımız mali yük diğer kulüplerimizden kat kat fazla. 120-130 milyon euro kadar bir girdimiz oldu. Gelirlerimiz yüzde 80-90'ı borçlara gidiyor."

YAPILANDIRMAYA İMZA ATMADIK

"Fenerbahçe olarak yeniden yapılandırmaya imza atmadık değil, atamadık. Atmaya ihtiyacımız var. Devletimize ve bankalara, bu sorunu giderme adımı attıkları ve kulüplerin kendi imkanlarıyla dönemeyeceğini gördükleri ve yapılandırmaya girdikleri için teşekkür ediyorum. Futbol sektörü şu an belli bankalara ciddi borçları olan bir sektör. Ne yazık ki bu konu siyasi malzeme haline getirildi. Yok çiftçinin parasını topçuya veriyorsunuz vs vs, ben buna hiç katılmıyorum. Bu konu kamuoyu ve siyasi partilere doğru şekilde anlatılmadı."


VADE, BORÇLARIN ÖDENMESİNİ SAĞLAMIYOR

"Futbol bir sektördür, diğerlerinden farkı yoktur. Nasıl diğer sektörleri ayakta tutmak için yapılandırma yapılıyorsa futbola yapılan da öyledir. Futbol kitleleri peşinden sürükleyen bir sektör olduğu için bu önemlidir. Mevcut düzende herkese aynı şartlar uygulanıyor. Büyük kulüplerimizden 1 tanesinin sorununu çözüyor mevcut şartlar. 5, 20, 60 yaşında insanlara aynı elbiseyi dikmek gibi. 2 yıl faiz ödemesi, 2 yıldan sonra ana para ödemesi yapılıyor. Bizim ihtiyacımızı karşılamıyor. Parayı alalım da yolda kervanı düzeriz demiyoruz. Bankacıların gözüne baktığımızda samimi olmamak demek bu. Bu borç yapılandırmasından çok borç tasfiyesi. Buna imza atınca yöneticilerin ve kulüplerin manevraları azaltıyor. Vade, bu borçların ödenmesini sağlamıyor."


UEFA'DAN UZATMA İSTEDİK

"Bizim istediğimiz 10 yıllık, mümkünse ilk 2-3 yıl faiz ve ana para ödemesiz bir model. Bankalara teşekkür ediyorum, sonuçta onların suçu değil bu, bizlerin, kulüp yönetenlerin suçu. Bu modelin Fenerbahçe özelinde işlemeyeceği aşikar. Bize yapılan yardımın ve desteğin farkındayız, buna itiraz etmiyoruz ama kulübümüzün de işine yarayacak bir modele gitmek istiyoruz. 1. günden temettüye düşeceğimizi biliyoruz, bile bile lades durumu. Şu an teşekkür edip Fenerbahçe'ye uyan bir modeli sağlamalıyız. UEFA'ya verdiğimiz sürede de uzatma istedik. Bu bir sektördür nihayetinde, bunun siyasi malzemeye dönüşmemesi lazım."

TARAFTARIMIZDAN RİCA EDİYORUM

"Taraftarımızdan rica ediyorum, destek olmaya devam etsinler. Fener Ol'la 150 milyon liralık bir imkan sağladık, 200 milyon liraydı hedef. Ama o para geldiği gibi gitti açıklarımız dolayısıyla. Camiamıza teşekkür etmek istiyorum. 'Fener Ol' kampanyasına tekrar başlayacağız. Şu ana kadar 150 milyon lira kadar bir imkan sağladık. Hedefimiz 200 milyon liraydı. İhtiyacımız olana baktığımız zaman bu çok da fazla değil. "Çorbada tuzum olsun" mantığını hayata geçirmek her kulübe nasip olmaz."

HER FENERBAHÇELİ GURUR DUYMALIDIR

"Cumhurbaşkanımız bir Fenerbahçe sevdalısı. Kendisi bizi kırmadı, geldi, şereflendirdi. Kendisine teşekkür etmek istiyorum. Fenerbahçe kayrılıyor meselesine gelince, Fenerbahçe en son kayrılan takımdır.Kenan Evren Lisesi arazisi için biz 17 yıldır uğraşıyoruz. Bu arazi için toplam 4384 öğrenci kapasiteli 3 okul yaptık. Ayrıca 700 kişilik bir spor salonu yaptık. Dolayısıyla biz hakkımızı aldık. Büyük bir mega proje gerekiyor. Elimizde büyük gayrimenkuller var. Kenan Evren Lisesi konusunda adım atıldı en son. Cumhurbaşkanımız Fenerbahçe'yi ziyaret etti. Herkes küçükken bir takım tutup gelecekte ne olacağını bilemiyor."

"Biz başka kulüpler gibi malımız olmayan bir şeyin karşılığında bir şeyler almak istemedik. Spor salonu yaptık, derslik yaptık, dolayısıyla biz hakkımızı aldık. İnsanlar yıllar geçtikçe unutuyor, Fenerbahçe burayı alabilmek için çok büyük fedakarlıklar yaptı. Fenerbahçe sıfır devlet desteğiyle, kendi imkanlarıyla, başka stadlarda oynamadan bu stadı yaptı. Öncü olmuşuzdur. Her Fenerbahçeli gurur duymalıdır."

MÜJDEYİ VERDİ

"2012 yılında Ülker Sports Arena'yı inşa ettik. İmar ve iskan izni alınmamıştı, Ülker Sports Arena’nın bulunduğu araziye 6.5 yıllık aranın ardından iskan çıkartılmıştır. Bu konuda çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Salon için emek veren başta Başkanımız Aziz Yıldırım’a ve Ülker grubuna teşekkür ederim.”

"Stadı taşıyacak mısınız deniyor, öyle bir şey söz konusu değil. Semtimizin stadıdır, Fenerbahçe kurulduğundan beri orada maçlarını yapmaktadır, belli bir süre dışında 100 küsür senedir. Bu pek çok kulübe nasip olmayacak bir şeydir."

"Biz 85 milyon dolar yatırdığımız stada her stada 1 milyon dolar kira ödemek zorunda kalıyorduk, bu sabitlendi 4 milyon liraya. Anadolu kulüplerinin kira için verdiği rakamlar komik rakamlar. Kısa vadede ufak tefek dokunuşlar haricinde major bir şey yapma imkanımız yok. Geçen sene kur sabitlendi, 4 milyon lira ödedik. Anadolu kulüplerinin ödediği kiralar ise komik rakamlar. Rekabet olarak baktığımızda çok adil bir rekabet ortamı değil statlara baktığımızda. Biz bu stada her sene 1 milyon dolar kira ödüyorduk. 85 milyon dolar yatırdığımız stada her yıl 1 milyon dolar ödedik."

AZİZ YILDIRIMA ULAŞAMADIM

"Devir teslimden sonra Aziz Yıldırım'a 2 kez ulaşmaya çalıştım. 2 seferinde de ulaşamadım, asistanı bana mazeretleri olduğunu söyledi. Seçimden sonra bir iletişimimiz olmadı. Son divan kuruluna gelsin çok istedim, hayattaki tüm eski başkanlarımız bir arada olsun istedim. Cumhurbaşkanımızın 25 yıllık üyeliğinin 20 yılında o başkandı. İkisinde de asistanı mazeret bildirip katılamayacağını söyledi."

YAYINCI KURULUŞA ELEŞTİRİ

"Yayıncı kuruluşun başarılı olması, Türk futboluna katkı sağlar. Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, yayıncı kuruluşa her türlü desteği vermeye hazırız. Bence yeterince inovatif değilsiniz, yaratıcı değilsiniz. Ne fikriniz varsa getirin. Siz ne kadar çok dekoder satarsanız, yatırımınızın geri dönüşü o kadar yüksek olur. Bir sonraki ihalede de o kadar iştahlı olursunuz. O yüzden bütün kulüpler ortak bir şeyler yapmalı, sizin pastanızı büyütebilmek için. Korsan yayıncılık sadece sizin için değil, Avrupa Kulüpler Birliği'nde de bu konu öncelikli konulardan biri. Lütfen sahte forma almayın, Fenerium ürünlerini alın diyorsak, korsan yayın yapan yerlerde de maçları izlemeyin. Sahte formalarla savaşmakta taraftarımız nasıl bize yardım ediyorsa, bu konuyla savaşmak için de tüm Türk futboluna yardım edin."

"3-4 dakikalık görüntülerde en adil şekilde göstermekle adalet sağlanır. Galatasaray maçında biz kornerden gol yedik, auta çıkmıştı top, onu göstermediniz. Galatasaray - Başakşehir maçında çok çirkin olaylar yaşandı, sanki yaşanmamış gibi sizin kanallar göstermedi. Eğer Türk futbolunda adalet sağlanmasını istiyorsak, bu özetlerde önemli anları atlamadan en kısa sürede göstermeye çalışalım."

"Biz kulüpler olarak bir masanın etrafında buluşup, sorunları giderip, ligi daha cazip hale getirmek adına, ortak çalışmak zorundayız. Sahada kora kor mücadele edip saha dışında da birlikte mücadele etmek zorundayız. Taraftara, gençlere, çocuklara karşı bir sorumluluğumuz bu. Bu ancak samimi ilişkilerle gerçekleşebilir. Avrupa Kulüpler Birliği'nde görüyorum, saha içinde çarpışıyorlar ama saha dışında neler neler konuşuyorlar... Biz de kendi ülkemizde bu konuma gelebilmeliyiz."

3 TEMMUZ'DA DARBE YEDİK

"Galatasaray dışındaki kulüplerle ilişkimiz çok, çok iyi. Ezeli rakip, ebedi dost ama ebedi dost kavramı 3 Temmuz sürecinde büyük darbe yedi. Bir nebze, yeni sayfa açmak için, bardağı yarı dolu görmek için hala yaklaşımımı var. Ben en azından yeni bir sayfa açmak için bir yaklaşımım var ve bu hala devam etmek. Türkiye'nin iki en büyük kulübünün toplumu ayrıştırmaması lazım. Bu iki kulübün bilhassa masa etrafında oturması lazım."

"Geçen seneden bu yıla bazı şeyler yaşandı. Ben ne 6 sene yöneticiyken ne de başkan olduğumdan beri hiçbir kulübe saygısızlık etmedim. Şunu dedin, bunu dedin diyebilirsiniz ama benim neye söylediğime bakılmalı. Hep başka yere çekiliyor, sistemsel konuşuyorum ben. Büyük ve güçlü bir devlet olacaksak, sportif anlamda da güçlü olmamız gerekiyor."

"Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı olarak buradayım, Galatasaray'ın catering şirketi ile ilişkisi, Fenerbahçe'yi ilgilendirmez. O benim ilgilendiğim bir iş değil."

VAR'A DESTEK

"VAR uygulamasının sonuna kadar destekçisiyim. Olmazsa olmaz buluyorum. Sistem oturmaya başlıyor. İlk dört hafta sıklıkla gidiliyordu, son dört hafta ise gidilmedi. Beşiktaş - Medipol Başakşehir maçının 45'inci dakikasındaki pozisyonda VAR'a gidilmemesi akıl alır gibi değil.Her takımın, her devre, hakem gitmiyorsa, iki kez VAR'a git deme hakkı olmalı. Bazı pozisyonlar var, anlaşılır gibi değil. Öyle olursa, daha doğru kullanılır diye tahmin ediyorum. Teniste var, voleybolda var, basketbolda var. Belki de İFAB bunu getirecektir."

"Futbolu daha güzelleştiren ve adil olmasını sağlayan bir teknoloji VAR ama insan kullanıyor. Olmazsa olmaz, alıştık, alışmaya devam ediyoruz ama ne yazık ki sistem oturdu diyemiyorum. Bu yıl ilk 4 hafta çok gidildi, sonra gidilmez oldu, bu da mantıksız."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal