Sosyal medya kullanımına karşı 60 maddelik yasa çalışması tamamlandı!

Ak Parti'nin neredeyse sekiz aydır üzerinde çalıştığı dezenformasyon düzenlemesinin 60 maddelik taslak metni tamamlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu.

22.04.2022-10:47 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-11:16) Sosyal medya kullanımına karşı 60 maddelik yasa çalışması tamamlandı!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, kamu düzenini, kişisel hak ve özgürlüklerini koruyacak olan ''Dezenformasyon Yasası'' çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi. 

Dezenformasyon Yasası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık etmiş olduğu AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında neredeyse 60 maddeden ve üç bölümden oluşması öngörülen taslak metninin sunumu gerçekleşti. Düzenlemenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldikleri iftarda da gündeme geldiği söylendi. Önümüzdeki hafta salı günü ise AK Parti ve MHP'li kurmayların bu düzenlemeyi değerlendirmesi beklenmektedir. 


Yalan haber ve dezenformasyon ile mücadele 

Çıkarılan taslak metnin ana konusu ''yalan haber'' ve ''dezenformasyonla'' mücadele. Yapılacak bu düzenleme ile özel hayatın dokunulmazlığına ve kişisel verilerin korunmasına yönelik maddelerin hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Yalan haber tanımlamasının da yapıldığı düzenleme ile beraber, sosyal medyada yalan ve yanıltıcı haberleri yayanlara cezai yaptırım uygulanması söz konusu edilebilecek. 

Sosyal medya temsilcileri gerçek kişiler olacak

Sosyal medya şirketlerinin temsilcilerinin ''gerçek'' kişi olması sağlanacak. 

İnternet medyasına yönelik yasal altyapı

Yapılan düzenleme de internet medyasının da yasal altyapıya kavuşturulması öngörülmektedir. Kanun teklifinin en kısa süre içerisinde Meclis Başkanlığına sunulması planlanmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal