Sosisli Sandal Tarifi

Kıtır kıtır gevrek bir pideyle kahvaltılarınızı canlandırmak istemez misiniz? Üstelik sosis tadı ile çocuklarınız da çok sevecek.

23.09.2019-08:59 - (Son Güncelleme: 23.09.2019-16:52)

Yapıp buzdolabına atabileceğiniz ve misafir gelince ısıtıp taze bir şekilde sunabileceğiniz sosisli sandal pidenin tarifini hazırladık.

MALZEMELER

5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
100 gr margarin
2 yumurta akı
1 su bardağı ılık su veya süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz

ÜZERİ İÇİN

2 yumurta sarısı

İÇ HARCI İÇİN

250 gr sosis
3~4 sivri biber
2 domatesin püresi
Yarım çay bardağı zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Süte mayayı ekleyip eritin. 10 dakika dinlendirin. Unu derin bir kaseye koyun. Toz şeker ve tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açıp mayalı süt, yoğurt, ayçiçek yağı, oda ısısında yumuşatılmış margarin ve yumurta aklarını katıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Ilık bir yerde mayalanması için 45 dakika dinlendirin. Sosisleri ve biberleri kesin. Zeytinyağını tavaya koyun. Biberleri ve sosisleri tavaya koyup 2-3 dakika soteleyin. Domates püresini de katıp beraber pişirin. Sos suyunu çekince istediğiniz baharatları (kekik, tuz, karabiber) katıp ocaktan kaldırın. Soğumaya bekletin. Hamurdan cevizden azıcık daha küçük bezeler ayırın. Elinizle sandal biçimi verin. Ortalarına birer kaşık iç harçtan bölüştürün. Yağlanmış veya yağlı kağıt dizilmiş tepsiye koyun. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Mayalanması için 20 dakika dinlendirip 160 derece fırında pişirin. Sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal