Son Dakika: İsmet Uçma'ya veda! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dava Arkadaşlığımızda Hiç Sapma Yapmadı

Dün vefat eden AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze merasimi düzenlendi. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

12.10.2021-15:18 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-16:31) Son Dakika: İsmet Uçma'ya veda! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dava Arkadaşlığımızda Hiç Sapma Yapmadı

Geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede hakkın rahmetine kavuşan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma için bu gün cenaze merasimi gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanan İsmet Uçma’nın cenaze merasiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hazır bulundu.

Cenaze namazından sonra yaptığı konuşmada AK Parti'den ayrılanlara göndermelerde bulunan Erdoğan, merhum İsmet Uçma için ‘Dava ve yol arkadaşlığımızda hakikaten hiç mi hiç sapma yapmamış hep el ele omuz omuza gönül gönüle bu yolda yürüdük.’ şeklinde ifadeler kullardı.

CENAZE MERASİMİNE KATILANLAR

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma’nın cenaze merasimine Uçma'nın ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski TBMM Başkanlarından İsmail Kahraman ve İsmet Yılmaz da katıldı.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

ismet uçma

ERDOĞAN: DAVA VE YOL ARKADAŞLIĞIMIZDA HAKİKATEN HİÇ SAPMA YAPMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı bittikten Uçma'nın naaşı başında yaptığı konuşmasında, ‘Şu anda musallada bulanan ve Rabbimize uğurlayacağımız İsmet Uçma kardeşim, Uçma ailesi olarak Kemal kardeşimle yaklaşık 40 yılı mütecaviz bir kardeşliğimiz var. İsmet ile hakeza ona yakın bir kardeşliğimiz var. Dava ve yol arkadaşlığımızda hakikaten hiç mi hiç sapma yapmamış, hep el ele, omuz omuza, gönül gönüle bu yolda yürüdük.’ ifadelerini kullandı.İsmet Uçma

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İNŞALLAH BİZLER DE BİRLİKTE HAŞRU CEM OLURUZ

İsmet Uçma'nın, İşaret Yayınları ile düşünce ve fikir hayatında hakikati işaret eden bir kardeş olarak bu yolda kendileriyle omuz omuza yürüdüklerini ifade Erdoğan,

‘Gerçek manada yol ve dava arkadaşımız oldu ve bu yol, dava arkadaşlığımızda Rabbim bizleri aynı şekilde inşallah sevgili Habibinin Liva-ül hamd ismiyle müsemma, sancağı altında da haşru cem eylesin. Her nefis ölümü tadacaktır.

Bu bakımdan İsmet kardeşimizi de bu ilahi emre itibaen şu anda hak yolculuğuna uğurluyoruz. Tüm ailesine sabırlar diliyorum. Camiamıza sabırlar diliyorum. Rabbim yar, yardımcımız olsun. İnşallah bizler de birlikte haşru cem oluruz.’ şeklinde konuştu.

Uçma'nın naaşı, cenaze merasiminin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal