Vefat Eden Ak Parti Milletvekili İsmet Uçma Kimdir?

3 dönem AK Parti milletvekilliği yapmış yayıncı ve akademisyen İsmet Uçma vefat etti. Peki, İsmet Uçma kimdir?

11.10.2021-16:25 - (Son Güncelleme: 11.10.2021-17:21) Vefat Eden Ak Parti Milletvekili İsmet Uçma Kimdir?

Uzun süredir Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilliği yapan İsmet Uçma bugün öğlen saatlerinde vefat etti. Milletvekilliği dışında akademisyenliği de bulunan İsmet Uçma, 66 yaşında hayatını kaybetti. Peki, İsmet Uçma kimdir?

İSMET UÇMA KİMDİR?

Bugün öğlen vakitlerinde hayatını kaybeden Ak Parti milletvekili İsmet Uçma, 1 Ocak 1955’te Ordu’nun Fatsa ilçesinde doğdu. İlkokul ve liseyi Ordu’da okuyan İsmet Uçma, üniversiteyi İstanbul’da okudu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisansını yapan Uçma, doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünde tamamladı.


1983 yılında yayıncılık hayatına editör olarak başladı. 1986 yılında İşaret Yayınlarını, 2000 yılında da Şehir Yayınlarını kurdu. 1994 – 1997 yılları arasında İstanbul İl Genel Meclisi üyesi oldu. AK Parti kurucu üyelerinden biri olan İsmet Uçma, 24. 25. ve 26. dönem İstanbul milletvekilliği görevini üstlendi. Aynı zamanda AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür başkan yardımcılığını üstlendi. Basın Yayın Birliği ve Türkiye Yazarlar Birliğinde farklı görevler üstlenen Uçma, 1991 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından verilen Yılın Yayıncısı ödülüne layık görüldü. 1991 yılında İşaret Yayınlarından yayımlanan Bilimsel Araştırmalar Dizisi sayesinde Yılın Yayıncısı ödülünü aldılar. Aynı zamanda Muhammed Esed’in “Kur’an Mesajı” ve “Sahih-i Buhari” adlı eserleri İşaret Yayınları altında Türkçeye kazandırıldı. İşaret yayınları hala Kur’ani ilimler ve tarih sahasındaki çalışmalarına devam ediyor. Öğlen saatlerinde vefat eden İsmet Uçma’nın 6 çocuğu vardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal