Son Dakika: EPDK'dan Zam İddialarına Yalanlama Geldi!

EPDK zam iddialarını yalanlayarak 'Elektrik faturasını oluşturan kalemlerde, kurumumuz tarafından belirlenen oran dışında dağıtım bedeli ya da vergi oranlarında herhangi bir artış, gizli zam söz konusu değil' deidi

28.08.2021-16:57 - (Son Güncelleme: 28.08.2021-18:19) Son Dakika: EPDK'dan Zam İddialarına Yalanlama Geldi!

Son dakika haberine göre EPDK'den zam iddialarına yalanlama geldi. EPDK yaptığı açıklamada söz konusu konuya yalanlama getirerek 'Elektrik faturasını oluşturan kalemlerde, kurumumuz tarafından belirlenen oran dışında dağıtım bedeli ya da vergi oranlarında herhangi bir artış, gizli zam söz konusu değil' ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada elektrik şirketlerinin Başkan Erdoğan'dan yeni zam oranı istediği iftirasında bulunmuştu. EPDK'dan gelen resmi açıklama ile Kılıçdaroğlu'nun bir yalanı daha gözler önüne serilmiş oldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) söz konusu elektrik faturasını yapanların Kurum tarafından gözlemlenen oranların dışında herhangi bir artış ya da gizli zammın söz konusu olmadığını belirtti.

Söz konusu kurumdan gelen açıklama doğrultusunda, EPDK tarafından elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere nihai elektrik satış fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 artış yapıldığı bildirildi.

HERHANGİ BİR OYNAMA YAPAMAZ

Buna bağlı olarak mesken aboneleri tarafından 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar bulunmasıyla beraber 91,56 lira ödendiği bildirilerek ‘Öncelikle vurgulamak gerekir ki söz konusu fiyatlandırma Türkiye'nin tamamı ve bütün mesken aboneleri için geçerlidir. Hiçbir dağıtım ya da perakende şirketi vatandaşlarımıza gönderdiği faturaya herhangi bir bedel artışı yansıtamaz, fatura kalemlerinde herhangi bir oynama yapamaz’ denildi.

ARTIŞ SÖZ KONUSU DEĞİL

Gelen açıklamada, 1 Ocak 2021 tairih itibarıyla, sene süresince geçerliliği sürecek durumda elektrik faturalarında dağıtım şirketlerinin kendi payının 2020 senesinde yapıldığına ve bu payda da bir artış olmadığına vurgu yapılarak ‘Dağıtım şirketlerinin EPDK'den bu payın artırılmasına yönelik bir talebi olmadığı gibi yasal mevzuata aykırı böyle bir talebin gelmesi halinde kabul edilmesi de söz konusu olamaz. Her yıl özellikle temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklıklarındaki artışlara bağlı olarak (klima, soğutucu, vb. ürünlerin yoğun kullanımı) rekor seviyelere ulaşan elektrik kullanımından kaynaklı artış elektrik faturalarına da yansımaktadır. Ancak elektrik faturasını oluşturan kalemlerde, Kurumumuz tarafından belirlenen oranların dışında (dağıtım bedeli ya da vergi oranlarında) herhangi bir artış ya da gizli zam söz konusu değildir. Vatandaşlarımız müsterih olmalı ve bilmelidir ki EPDK olarak görevimiz sadece tarifeleri belirlemek değil aynı zamanda faturaların hesaplanmasında bu tarifelerin hatasız bir şekilde uygulanmasını titizlikle takip etmek ve denetlemektir’ ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal