Son Dakika: Altındağ'daki Provokasyona İlişkin 76 Kişi Yakalandı

Altındağ'da gerçekleşen provokatif eylemler sonrası Emniyet 76 kişiyi gözaltına aldığını belirterek, yapılan paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

12.08.2021-13:32 - (Son Güncelleme: 12.08.2021-15:43) Son Dakika: Altındağ'daki Provokasyona İlişkin 76 Kişi Yakalandı

Son dakika haberine göre  Ankara'nın Altındağ ilçesinde gerçekleşen eylemler sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü bir an önce harekete geçti. Bununla beraber EGM'den gelen açıklama doğrultusunda provokatif eylemlere katılım sağlayan ve sosyal medyada provokatif haber paylaşımı yapanlara yapılan operasyonda 76 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

PROVOKATİF HABERLERE İTİBAR EDİLMEMELİ ÇAĞRISI YAPILDI

Ele geçirilenlerin arasında 38 kişinin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma gibi suçlardan suç kaydı olduğunu da aktaran Emniyet, provokatif haberlere itibar edilmemesine dikkat çekti.


"GÜVENLİK GÜÇLERİNE YARDIMCI OLUNMASI, ÖNEMLE RİCA OLUNUR"

Diğer yandan Emniyet'ten gelen açıklamada 76 şahsın yakalandığı bildirilerek 'Altındağ ilçemizde 10.08.2021 tarihinde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarda bulundukları ve bölgedeki ızrar olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır. Yakalanan şahısların 38’inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti vb. suçlardan kaydı bulunmaktadır. Halkımızın sosyal medya üzerinden yapılan provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemesi ve güvenlik güçlerimize yardımcı olması önemle duyurulur' ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Bununla beraber AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu çok üzücü hadise üzerinden bazı provokasyonlar tertip edilmeye çalışıldığını belirtip gerekli cezanın verileceğine dikkat çekere 'Bu provokasyonların hedefi ülkemize ve insanımıza zarar vermektir. Suç bireyseldir. Suçlular adalet önünde hesap verecek ve hak ettikleri cezayı alacaklardır. Failleri etnik kimliği üzerinden tanımlayan ve toplulukları hedef gösterenler ülkemize zarar vermeye çalışan bir atmosfer oluşturmaya çalışıyorlar. Millet olarak birliğimizi ve dirliğimizi hedef alan provokasyonlara karşı sağduyulu olmalıyız. Sosyal medya üzerinden yapılan yalan haber ve dezenformasyonlara dikkat etmeliyiz' ifadelerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal