Sigorta Şirketlerini 20 Milyon Lira Dolandıran 4 Şüpheli Tutuklandı

İzmir'de bilinçli olarak kaza yapıp sahte kaza raporlarıyla 26 sigorta şirketini yaklaşık 20 milyon lira zarara uğrattıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 12 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

27.12.2019-14:33 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-14:31) Sigorta Şirketlerini 20 Milyon Lira Dolandıran 4 Şüpheli Tutuklandı

İzmir'de bazı sigorta şirketi yetkilileri, trafik ışıklarına veya araçlara çarparak bilinçli kaza yapan, sahte kaza raporlarıyla fahiş ve gerçek olmayan onarım ve parça bedeli talep eden kişilerle ilgili şikayette bulundu.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şikayet üzerine yaptığı çalışmada, suç örgütü faaliyeti çerçevesinde, güvenlik kamerası bulunmayan yerlerde çok sayıda kaza yapıldığını, araçların aynı çekicilerle örgüte ait oto tamirhanelerinde tamir ettirildiğini tespit etti.

Örgütün bu yolla kentte 288 trafik kazasıyla ilgili sahte tutanak düzenlediği ve 26 sigorta şirketini yaklaşık 20 milyon lira zarara uğrattığı saptandı.

Sigorta firmalarının bu durumu tespit ederek onarım taleplerini reddetmesinin ardından, bazı zanlıların sigorta binalarını basarak şirket yöneticilerine hakaret ve tehditte bulunduğu da iddia edildi.

Diğer taraftan soruşturma çerçevesinde polisin yaptığı fiziki takiplerde de aynı yolla yapılan 12 trafik kazası tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından 18 şüphelinin yakalanması için İzmir merkezli 2 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 12 zanlı gözaltına alındı.

Çıkar amaçlı suç örgütü kurma ve üye olma, örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık, tehdit, hakaret ve konut dokunulmazlığının ihlali suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan 2'si savcılıktan, 6'sı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 4'ü tutuklandı.

Şüphelilerin ikamet ve iş yeri ile araçlarında yapılan aramalarda, tabanca, 12 mermi, İzmir Emniyet Müdürlüğüne ait trafik kanalını dinledikleri 7 el telsizi ve 1 araç telsizi ile 3 araca el konuldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal