Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü'nde 'Yasak' Sinyalleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin maldivleri olarak bilinen Salda Gölü'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Turist akınına uğrayan gölün 'Beyaz Adalar' bölgesinde göle girmek, yasaklanabilir.

18.09.2020-16:37 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-16:44) Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü'nde 'Yasak' Sinyalleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Beyaz Adalar bölgesinde bir kısıtlamanın söz konusu olması gündemde. Konuya ilişkin, 'Gelinen süreçte önümüzdeki sezondan itibaren Beyaz Adalar bölgesinde bu kısıtlamaya gidebiliriz. Beyaz Adalar bölgesinde yasaklayıp Halk Plajı tarafında devam ettireceğiz' açıklamasında bulundu.

Salda Gölü'ne verdikleri önemi dile getiren Kurum, gölün eşi ve benzerinin olmadığını, koruma projesi kapsamında göl kıyısına kadar arabalarla gelinmesini önlediklerini ve bölgede yer alan kamp alanlarının, kaçak yapıların ortadan kaldırıldığını belirtti.

YASAKLANMAYA GİDİLEBİLİR

Öte yandan, ateş yakmayı, mangal yapmayı ve sigara içmeyi yasakladıklarını vurguladı. İlerleyen zamanlarda vatandaşlardan, Burdur'dan talep gelmesi halinde kısmi olarak kısıtlamalara gidilebileceğini açıkladı. Kurum, Halk Plajı'nda sorun olmadığını ancak Beyaz Adalar'ın korunması gereken bir bölge olduğunu ifade etti. Gelinen süreçte önümüzdeki sezondan itibaren Beyaz Adalar bölgesinde bu kısıtlamaya (göle girilmesinin yasaklanması) gidilebileceğini ifade etti.

Salda Gölü'ne teras yapılacağını belirten Kurum, 'Burada çok önemli bir proje yürütüyoruz. Teraslardan vatandaşlarımız Salda'yı seyredebilecekler, fotoğraf çektirebilecekler. O doğal güzellik karşısında, teraslarda vatandaşlarımız çay-kahve içecekler, yemeklerini yiyecekler' şeklinde açıklamada bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal