Maldivler Dünya Turu

Jet sosyetenin, varlıklı ailelerin, evlenecek çiftlerin, dalında taze sevgililerin uğrak yeri şeklinde bir marka olan Maldiv Adaları, binlerce yıl önceki yerleşimlerin izlerini sırtında taşımaktadır. Balayı için de burası rağbet görmeyi sürdürmektedir.

17.07.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-16:41) Maldivler Dünya Turu

Hindistan’la ve Sri Lanka’yla komşu bölge, irili ufaklı birçok ada muhafaza etmektedir. Tamamına yakını Müslüman olan bir ülkedir. Budizme eğilimli ada halkı, daha sonra toplu olarak İslam dinine geçmiştir. Burada cami mimarileri belirgindir.

Portekiz ve Hollanda istilalarıyla sıkıştırılan şehir, İngilizler’in baskılarıyla da birlikte, zor zamanlar geçirmiştir. Bağımsızlığını kazandıktan sonra halk, onurlu bir mücadeleyle cumhuriyeti ilan etmiştir.

Balıkçılık burada çok gelişmiştir.

Maldivler Nerededir?

Maldivler dünya turu büyük rağbet görmektedir. Çünkü, yeryüzünde en çok gezilen yerlerin başında burası gelir. Maldivler’in başkenti Male’dir. Güney Asya’yla birlikte, Hint Okyanusu’na baktığı ferah bir yanı vardır. Burada renkli bir tropik kültürden ziyade, sade bir dinginlik hissedilir.

Maldiver’e Ulaşım Nasıldır?

Maldivler dünya turu başlangıcı adına, Türkiye’den buraya direk uçuşlar konulmuştur. Bütün uçaklar, başkent Male’de yer alan Velana Havaalanı’na inmektedir. Şehrin içinde, deniz üstünden deniz otobüsleri de adalar arası trafik için tercih edilmektedir.

Maldivler’in Nereleri Keşfedilesidir?

Maldivler dünya turu başladığında, başvurulacak resortlar, bungalovlar, suyun üstünde yüzen villalar tatil kalitesini arttırmaktadır. Kendinize özel bir uşak kiralamanız da mümkündür. Uşak size bir mihmandar olarak, daima yolları gösterecektir.

Başkent Male denli güzel bir şehir olan Abdu, deniziyle sizi sımsıkı kucaklamaya hazırdır. Male’deki Cuma Camii, 17. yüzyıldan bu yana korunan bir yapıyı temsil etmektedir. Mercanların kullanıldığı, ilginç mimarisiyle mekân sizlere kendini açmaktadır. Caminin ötesinde, görülmesi gereken yerlerden biri de Sultan Parkı Ve Ulusal Müzesi’dir. Yapı, 16. yüzyılda sultan sarayı biçiminde kullanılırken, bugün tropikal minik bir ormana benzemektedir.

Bölge içinde, Romalılar’dan kalma çok tarihi kalıntıya rastlanılmaktadır. Bu yüzden, burası ayrıca Buda’dan eserler, kalıntılar, tapınaklar barındırmaktadır.

Maldivler ya da Maldiv Adaları dediğinizde, insanların sizi fark etmesi sağlayacaksınız. Keza, Maldivler, magazin programlarında, buraların turistik yapılarına da gönderme yapar. Koordinatlarını avuç içi denli ezbere bilen ve Maldivler’i birkaç kez takip eden insanlar da vardır. Maldivler gelen herkesi büyülediği gibi, halk dilinde tuzlu diye tabir edilen bir paraya tekabül etmektedir. Burada tatil bir pahalı kaçabilir. O sebeple, iyi plan yapmanız ve hesaplı davranmanız gereklidir.  Bir zamanların sömürü alanı Maldivler şimdi zengin muhitidir; çünkü, buraya gelen herkes kendi konforu peşindedir.

Balayının hayal merkezi adıyla da anılan Maldivler, tuna balıklarıyla da meşhurdur. Hatta, tunadan yapılmış ton balığı da ihtiyaçlar dahilinde yemek için kullanılabilir. Deniz ürünlerinin can damarı bölgede, restoranların temel tüketim için balık ve yerel yemekleri ürettikleri de fark edilir.

Deniz sporlarının geliştiği, dalgalı denizlerinde sörf yapılan Maldivler’de insanlar doğaya bağlı bulundukları kadar, teknolojiyi de çözmeye başlamışlardır. Şehrin gece hayatı cafcaflı, renkli ve baştan çıkarıcıdır.

Bur arada, İslam Merkezi Camisi adlı görkemli yapı da muhakkak görülmelidir. Maldiv plajları herkesi kendine çeken derin bir zarifliğe sahiptir. Kimsenin kimseye karışmadığı geniş plajlar her noktada görülürken, alkol satışı ve alkol tüketimi hususunda ise bir parça kontrol vardır. O anlamda, tedbirler elden bırakılmamalıdır.

Maldivler dünya turu, dünden bugüne, orta yaş ve üstü insanlara da ayrı bir keşif tecrübesi sunacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal