Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dünya Turu

Türkiye Cumhuriyeti tarafından ‘‘yavru vatan’’ şeklinde değerlendirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Adası’nın Güney Kıbrıs Rum Kesimi’yle birlikte diğer bölümünü temsil eder.

17.07.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-16:16) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dünya Turu

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin yaptığı baskılar neticesinde, ülkenin kimi yerlerine haksız ambargolar uygulanmaktadır. Bu yüzden, Türkiye’den destek alır. 16. yüzyılda, Osmanlı Devleti, Ortodoks azınlığın güçlenmesi adına, Katolikler’e karşı onlara büyük destekler vermiştir. Bu desteklerle birlikte, Karaman’dan kimi Türkler’i de oraya yerleştirmiştir. Birlikte yaşam kültürünü savunan Osmanlı’nın aksine, Rumlar adada Türkler’i istemeyerek, kendilerine yapılan yardımların da teşekkürünü unutmuşlardır. Bu yönde, Rumlar tarafından bir dönem Türkler’e karşı, adada kıyım yapılmıştır. Bu yapılan engellemelere rağmen, 1976 yılında, Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Nerededir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz’de yer almaktadır. Türkiye’ye göre, güneyde kalan Kıbrıs Adası’nın kuzeyini temsil etmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünya turu, adaya gidenler için tarihsel bir yolculuğa çıkıp, insani ve vicdani hassasiyetlerini gözden geçirecekleri önemli bir kültür gezisine olanak sağlayacaktır. Bu minvalde, özellikle Türk turistlerin desteği, ülkenin insanlarını sevindirmektedir. Gidildiğinde pişman kalınmayacak turistik bir zenginlik toprağıdır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Nasıl Gidilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünya turu için, buraya gelen uçaklar vardır. Lefkoşa’daki Ercan Havaalanı bu yönde hizmet vermektedir. Ayrıca, Mersin ilinden ve Alanya bölgesinden de deniz yoluyla, feribot ulaşımı sağlanabilmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Nereler Gezilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünya turu için, önce Girne’ye ulaşım gerçekleştirilmelidir. Burada, Saint Hilerion Kalesi tepeden size bakmaktadır. Beşparmak Dağları üstüne kurulan kale, 11. yüzyılda Bizanslılar tarafından gözlem amaçlı kullanılmıştır. 15. yüzyılda Venedikliler gelince, bu tarihi mekân kaderine terk edilmiştir. İçine girilip gezilebilmektedir.

Barbarlık Müzesi de, Rumlar’ın yaptığı işkencelerin ve katletme operasyonlarının görülebileceği bir ibret alanıdır. 1960 yılı gibi yakın bir zamanda yaşanmış olaylarda, çocukları da öldürmüş Rumlar, buraları yoğun kana bulamışlardır. Bu müze, bir Türk binbaşının, çocuklarının ve karısının katledildiği yerde, o günden sonra aynen korunmaktadır.

Girne’nin ortasında büyük ve sağlam bir çiçek gibi açan Girne Kalesi’yle birlikte, Girne Yat Limanı çevresini de gezmek olanaklıdır. Buralarda lüks restoranlar, balık lokantaları, kafeler, barlar, gazinolar bulunmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kumarhaneleriyle ve şans oyunu mekânlarıyla da tanınmaktadır. Dünyanın pek çok yerinden bunun için de turist çekilmektedir.

Bizans döneminin en sade, ama en çekici eserlerinden biri kabul edilen Aziz Mamas Kilisesi de mutlaka görülmelidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünya turu içinde, unutamayacağınız bir an yaşayacağınız kilisenin içinde, keşiş Mamas’ın ruhunu hissedecek, kesme kahverengi taşların olduğu, geniş kubbeli tarihi alanın avlusunda sessizliği dinleyeceksiniz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünya turu denilince, Soli Harabeleri’ni ve burada bulunan antik tiyatroyu gezmenizi; ardından, Birleşik Krallık zamanında esirlerin hapsedildiği hikâyelerden kalma Büyük Han’ı da ziyaret etmenizi öneririz. Nitekim, orada bir kahve içerek soluk almanız gezinize yarayacaktır. Ortasında kocaman kubbeli bir yapı bulunan han, sizi tarihin dehlizlerinde ve sanatın mucizevi sınırlarında dolaştıracaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal