Kıbrıs Köftesi Tarifi

Kıbrıs'ın en meşhur yemeklerinden biri olan Kıbrıs köftesi nasıl yapılır? Kıbrıs köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte Kıbrıs köftesi tarifi...

17.07.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-15:34) Kıbrıs Köftesi Tarifi

Kıbrıs'ın en meşhur yemeklerinden biri olan Kıbrıs köftesi, rendelenmiş patates ve kıymayla bir araya gelerek damaklarda unutulmaz vir tat bırakıyor. İşte Kıbrıs köftesi tarifi...

KIBRIS KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

-              350-400 gram kıyma (kuzu dana karışık, orta yağlı)

-              1 adet orta boy soğan

-              2 adet orta boy patates

-              1 adet yumurta

-              1 çay kaşığı tuz

-              1 çay kaşığı silme karabiber

-              1 çay kaşığı silme yenibahar

-              1 çay kaşığı silme tarçın

-              1 çay kaşığı silme kimyon

-              1 çay kaşığı kekik

-              3-4 yemek kaşığı galeta unu

-              1 avuç maydanoz

-              Kızartmak için göz kararı sıvıyağ

KIBRIS KÖFTESİ TARİFİ YAPILIŞI

Kıbrıs köftesi tarifi için ilk olarak patates ve soğanlar rendelenir. Patates ve soğanları rendeledikten sonra suyunu elinizle iyice sıkın.  Daha sonra bir kap alın ve içine kıymayı koyun. Suyunu iyice sıktığınız patates ve soğanı da ekleyin. Patates ve soğanları ekledikten sonra içine yumurtayı kırın. Yumurtadan sonra içine tarçın, kimyon, yenibahar, karabiber, tuz, kekik ve maydanozu eklenir. Baharatları ve maydanozu ekledikten sonra galetayı ekleyin ve iyice yoğurun. Yoğurma işlemini en az 3-4 dakika yapın ve malzemelerin birbirine güzel geçmesini sağlayın. İyice yoğurduktan sonra ceviz parçası büyüklüğünde parçalar koparın ve izmir köfte yapar gibi yuvarlayın köfteleri. Yuvarlanılan köfteleri bir boş tabağa dizin. Dizilen köftelerin üzerini streçleyin ve 10 dakika bekletin. Köfteler beklerken derin bir tavanın için yağ koyun ve kızdırın. Yağ kızdıktan sonra köfteleri içine koyun ve köfteleri iyice kızartın. Büyük bir tabağa kağıt havlu serin ve kızaran köfteleri onun üstüne koyun. Üzerine son olarak yağını sürün ve servis tabağına alın. Böylece kıbrıs köftesi tarifi hazır olmuş olur.

KIBRIS KÖFTESİ TARİFİ SUNUMU

Kıbrıs köftesi tarifi üzerine domates sosu yapılarak servis edilebilir. Tercihen kıbrıs köftesinin yanına makarna veya pilavda yapılabilir. Bir servis tabağına yapılan pilav veya makarna konulur. Yanına veya üzerine de yapılan kıbrıs köfteleri eklenebilir. Domates sosu ister bu birleşimin üzerine istenilirse de ayrı köftenin üzerine konulabilir. Yine tercihen yanına ayran yapılabilir. Sıcak yenilmesi önemlidir.

KIBRIS KÖFTESİ TARİFİ İÇİN PÜF NOKTALAR

Kıbrıs köftesi tarifi için önemli bir püf nokta patateslerin rendenin kalın tarafıyla rendelenmiş olmasıdır. Küçük tarafıyla rendelenirse nişastasını çok fazla bırakır ve bu şekilde kuru olur. Kıbrıs köftesinin içinin yumuşak ve dışının çıtır olmasını istiyorsanız eğer bol yağda kızartmalısınız. Kıbrıs köftesinin olmazsa olmazı dediğimiz şey ise tarçındır ama bu tada yemeklerde alışık olmayanlar kendi ağız tatlarına göre tarçının ölçüsünü ayarlayabilirler. Kıbrıs köftesinin daha büyük veya daha küçük olması hoş değildir bu yüzden tam olarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ona göre şekil vermemiz gerekir. Bir diğer püf nokta ise köftelerin yağdan ilk çıktıktan sonra kağıt havlu üzerine konulmalarıdır. Bu şekilde fazla yağını salar ve çok ağır olmaz.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal