Berlin'de Gezilecek Yerler

Almanya’nın başkenti Berlin’i gezecekseniz Berlin Welcome Card almanız gezdiğiniz yerlerde giriş ücretlerindeki indirimlerden faydalanmanızı ve toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanabilmenizi sağlayacaktır.

25.12.2018-17:46 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-17:39) Berlin'de Gezilecek Yerler

Almanya’nın başkenti Berlin’i gezecekseniz Berlin Welcome Card almanız gezdiğiniz yerlerde giriş ücretlerindeki indirimlerden faydalanmanızı ve toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanabilmenizi sağlayacaktır.

BERLİN’DE GEZİLECEK YERLER

1.BRADENBURGER TOR

Bradenburger Kapısı dediğimiz yapı 1788-1791 yılları arasında III. Friedrich Wilhelm tarafında inşa ettirişmiş. Kapı 26 metre yüksekliğinde, 6,5 metre uzunluğunda. Görkemli duruşuyla Berlin şehrinde gezilecek yerlerin başında gelen yapı turistlerin odak noktası.

2. REICHSTAG (PARLAMENTO BİNASI)

Şehrin önemli noktalarından biri olan Reichstag’ın tasarımı 1982 yılında gerçekleştirilen bir yarışmanın neticesinde belirlenmiş. Yarışmanın galini Paul Wallot’un çizimlerine sadık kalınarak inşa edilen parlamento binasında Rönesans ve Kalasisizm akımlarının izleri görülmekte.
Yapıya bu kadar çok ilginin olması çatısının cam bir kubbeden oluşması. Panoramik Berlin manzarasını görme imkanı sunan binaya web sitesi üzerinden rezervasyon yapılarak giriliyor.

3. BERLİNER DOM

18. yüzyılın başında edilen Berliner Dom, Yüksek Rönesans tarzında bir kilise. Kilisede Hohenzollern Hanedanı üyelerinin mezarlarını görmek mümkün.Yıl içerisinde konserlerin gerçekleştiği Neo-Barok tarzdaki yapının çan kulesine çıkma imkanı bulursanız, Mitte ve civarının nefes kesici manzarasını görebilirsiniz.

4. BERLİN DUVARI & EAST SIDE GALLERY



13 Ağustos 1961 tarihinden 9 Kasım 1989’a kadar Berlin Duvarı şehri Doğu ve Batı Berlin olarak ikiye ayıurdı. 46 kilometre uzunluğundaki duvar, kentin batı kısmını ablukaya almak hedefiyle örülmüş. Ancak 1989 senesinde Doğu Alman bir yetkilinin televizyonda yaptığı bir açıklamanın ardından tamamına yakını Berlin halkınca yıkılmış.

Bu ''Utanç Duvarı“ndan geriye kalan en önemli bölümü East Side Gallery oluşturmakta. Galerinin en ilgi uyandırıcı kısımlarında Dmitri Vrubel ve Birgit Kinder’in çizimleri bulunmakta.

Son Dakika Seyahat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal