Belarus Turu

Belarus, Sovyetler Birliği’nde yer alan üç Slav cumhuriyetinden en küçüğüdür. Daha büyük olan iki cumhuriyet Rusya ve Ukrayna’dır.

22.06.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:18) Belarus Turu

Belaruslular farklı bir etnik kimliği ve dili paylaşırken, 1918'deki kısa bir dönem hariç, daha önce hiçbir zaman birlik ve siyasi egemenlikten hoşlanmıyorlardı. Bağımsızlıktan bu yana Belarus, en baskın komşusu Rusya ile yakın bağlarını korudu. 1999 yılında iki ülke, siyasi olarak bütünleşmiş bir ülke yaratmayı amaçlayan Birlik Devlet Vakfı Antlaşması'nı imzaladı.

Belarus Turunda Görmeniz Gereken Tarihi Yerler

-Beyaz Rusya Dünya Mirası Alanları

-Mir Kalesi: Kalenin benzersiz bir özelliği, üç farklı stilin karışımıdır. Gotik mimari ile yola çıkıldı, ancak sonraki uzantılar sayesinde Barok ve Rönesans stillerinin unsurlarını da kazandı.

- Radziwill Aile Kültür Kompleksi, Nesvizh: Belarus'un merkezinde yer alan Nesvizh Kalesi, 16. yüzyılda Litvanya Büyük Dükalığı'nın en güçlü klanlarından biri olan Radziwill ailesi tarafından inşa edildi.

- Kurtarıcı Başkalaşım Kilisesi ve St. Sophia Katedrali, Polotsk: Polatsk'ta yer alan Vitebsk Oblastı, eski Rus mimarisine karşı bir övgüdür.

Kurtarıcı Başkalaşım Kilisesi, Polotsk mimarlık okulunda 1152 ve 1161 arasında inşa edildi. Ancak yangın ve silah tozu patlaması nedeniyle, Vilna Barok tarzında 1738'den 1750'ye kadar yeniden inşa edildi.

Belarus Gezinizde Görmeniz Gereken Doğal Güzellikler

Belavezhskaya Puscha: Belarus'un doğa harikası olan Belavezhskaya Pushcha, Kara ve Baltık Denizleri arasındaki havzada yer almaktadır. Yaprak döken geniş yapraklı ve yaprak dökmeyen ağaçların nispeten büyük, bozulmamış bir ormanı vardır. Avrupa'nın son büyük ılıman ılıman ormanı olarak kabul edilir.

Berezinsky Biyosfer Rezervi: Bu boreal iğne yapraklı orman, kül, meşe ve kireç ile birlikte ladin, çam, kara kızılağaç ve huş ağacı ile karakterizedir. Belarus gezinizde bu ormanı mutlaka görmek isteyebilirsiniz.

Pripyatsky Ulusal Parkı: Gerçek bir Belarus Doğa harikası olan Pripyatsky Milli Parkı, dünyanın dört bir yanından Belarus’a gelen turistleri sürekli olarak büyülemektedir. Belarus'un ek doğal noktası olan bu park, Gomel bölgesinde, Minsk'e 250 kilometre mesafede yer almaktadır. Park aynı zamanda 51 memeli türü, 11 amfibi türü, 7 sürüngen türü, 37 balık türü ve 246 kuş türünü de beslemektedir.

Belarus Gezinizde Tatmanız Gereken Meşhur Lezzetler

Sulu, iştah açıcı, besleyici Belarus yemekleri şüphesiz herkes tarafından beğeniliyordur. Geleneksel olarak, birçok Belarus yemeği, belki de ülkenin en popüler sebzesi olan patateslerden hazırlanmaktadır. Sizde, Belarus seyahatinizi bu yemeklerin tadına bakarak taçlandırabilirsiniz.

-Zhurek: Yulaf ve siyah ekmeklerden hazırlanan mayası ile tarifinin sır gibi saklandığı çorbayı Belarus gezinizde mutlaka deneyin.

Kletski: Geleneksel kletski, kaynar suda hızla hazırlanan bir çorbadır. Süt, un ve et ile yapılır.

Tukmachi: Patates güvecidir. Soğan, lor peyniri, süt ile pişirilir.

Galushki: Ekşi krema ile yapılan ve Belarus mutfağında çok meşhur olan bu mantı çeşidi; yoğurt, et, sarımsak ve tereyağı ile servis edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal