Orlando Görmeniz Gereken Yerler

Orlando Amerika'nın Florida eyaletinde yer almaktadır. Subtropikal bir iklime sahiptir. Orlando'da görülmesi gereken yerler çoğunlukla eğlence amaçlı olarak inşa edilmiş alanlardan oluşuyor.

22.06.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:17) Orlando Görmeniz Gereken Yerler

Eğlenmeyi seviyorsanız Orlando sizin şehriniz olabilir. Peki bu eğlence parkları arasında hangileri görülmeye değer? Gelin birlikte inceleyelim...

Walt Disney World

Orlando'da gezilecek yerler arasında ilk akla gelen yer Walt Disney World oluyor. 1971 yılında ziyaretçilere açılan bu alan içerisinde 4 tema parkı, 2 su parkı, golf sahaları, kamp alanı ve oteller barındırıyor.

Lake Bueno Vista'da bulunan bu alana hem ulaşım çok kolay hem de dizaynından ötürü gezmek çok rahat.

Sea World Orlando

Su temalı parkları seviyorsanız Sea World Orlando tam olarak size hitap eden bir eğlence parkı. 1973 yılında ziyaretçileri açılmıştır. İçerisinde deniz var adı verilen 8 farklı bölüm bulunmaktadır. Tesis içerisinde su canlılarının bakımı ne gösteriler yapılmaktadır. Gelen ziyaretçilerin konaklamaları için oteller de bulunmaktadır.

Disney Animal Kingdom

Orlando gezilecek yerler listemizde sırada hayvan severleri oldukça mutlu edecek bir merkez bulunuyor. Bu park Walt Disney World merkezinin içerisinde bulunmaktadır. Merkeze çocuklarınızla birlikte giderek onların da hayvanları tanımasını ve mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz.

Toplamda 6 tane gözden alanından oluşmaktadır. Bunlara örnek olarak çöl, Afrika Asya temalarını verebiliriz.

Parkta hız Treni veya safari turu aktivitelerine katılabilirsiniz.

Discovery Cove

Burası şehrin üç büyük okyanus temalı parkından birisi olarak geçmektedir. 2000 yılında ziyaretçilere açılmıştır. Parkta fazla sayıda balık türü ile birlikte gidebileceğiniz bir mercan resifi ve tatlı su ekosistemlerinin tanıtıldığı bir alan bulunuyor. Aynı zamanla varlıkların sergilendiği akvaryumları da görebilirsiniz. Bölgede katılabileceğiniz çeşitli gösteriler ve eğitimler de yapılmaktadır.

Epcot Center

Epcot Center'da Walt Disney World içerisinde yer alan tesislerden bir tanesi. 1982 yılında NASA’nın danışmanlığında ziyarete açılmıştır. Çocuklara uzayı öğretme amacı gütmektedir. Gelecekte yaşanması beklenen teknolojik ve bilimsel gelişmeler anlatılmaktadır.

Island of Adventure

Orlando'da görmeniz gereken yerler listesinde sırada macera tutkunları için bir madde var. Burası macera üzerine kurulmuş bir park. 1997 yılında ziyarete açılmıştır. İçerisinde Marvel kahramanları Jurassic Park dinozorları, Hogswarts gibi temalar işlenmiştir.

Magic Kingdom

Walt Disney World'ün açılan ilk bölümü olan Magic Kingdom Cinderella şatosu ile dikkat çekmektedir. Parkta izleyebileceğiniz canlı performanslar ve çocuklarınızla birlikte binebileceğiniz oyuncaklar bulanıyor.

Kennedy Space Center

Burası NASA'nın insanlı uzay uçuşlarını gerçekleştirdiği bir tesis. Dünyaca ünlü bu uzay merkezinde roketlerin fırlatılma ama yani izleyebilir ve astronotlar ile tanışabilirsiniz. Bu değerli yeri de Orlando'da görmeniz gereken yerler arasına almanızı tavsiye ederiz.

Aquatica

Aquatica 2008 yılında kurulmuş olan bu tesis su eğlencelerini içermektedir. Tesis içerisinde yunus havuzu, kaydıraklı havuzlar, yüzme havuzu gibi birçok kısım bulunuyor. Hem kendiniz hem ve çocuklarınız için oldukça güzel bir eğlence mekânı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal