Aydın Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Ülkemizin göz bebeği Ege kıyılarının nimetlerinden biri olan Aydın, tarihi, kültürü ve doğası ile oldukça güzel illerimizden biri. Hatta öyle ki bazı ilçeleri kendisinden daha çok ünlenmiş bir şehir Aydın.

22.06.2020-14:17 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:15) Aydın Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Aynı zamanda Ege kıyısındaki diğer birçok ilde olduğu gibi Aydın da tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin kendisine bıraktığı mirasların bir kısmını günümüze kadar korumayı başarabilmiş. Bunun yanı sıra termal suları, plajları ve doğal alanlarının da güzelliği bir hayli çok olan Aydın’da hafta sonu gidilecek yerler arayanlar için hazırladığımız yazımıza göz atabilirsiniz.

Aydın’da Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Tralleis Antik Kenti

Aydın’ın şehir merkezine 1 kilometre kadar uzaklıkta yer alan Tralleis Antik Kenti bir diğer adı Üç Gözler Antik Kenti olarak da anılıyor. Tralleis Antik Kenti, Dünyada bilinen en eski antik kentlerden biri olarak sayılıyor. Tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Tralleis Antik Kenti, günümüze kadar büyük badireler atlatarak gelmiş kalıntılardan oluşuyor. Antik kent, şehir merkezine olan yakınlığı sayesinde Aydın’da hafta sonu gidilecek yerler arasında olmaya hak kazanıyor.

Milet Antik Kenti

Aydın’ın ilçelerinden biri olan Didim’in sınırları içerisinde yer alan Milet Antik Kenti, kurulmuş olduğu dönemde oldukça önemli liman şehirlerinden biriydi. Doğa olayları ile liman zamanla dolmuş ve şehrin denize olan kıyısı gittikçe uzaklaşmış milattan sonra 3. yüzyılda ise eski liman kısmının bataklığa dönüşmesi nedeni ile sıtma hastalığı baş göstermiş ve yayılmasından dolayı da şehir terk edilmiş. Şehri terk eden yerlilerden günümüze miras kalan Milet Antik Kenti, Aydın’da görülmesi gereken yerler arasında.

Kuşadası

Aydın şehir merkezine yaklaşık olarak 60 kilometre uzaklıkta olan Kuşadası, Aydın’da hafta sonu gidilecek yerler listesine eklemeniz gereken yerlerden biri. Tertemiz denizi ve onlarca plajı ile bahar veya yaz aylarında deniz kaçamağı yapmak isteyenler için oldukça güzel bir rota. Ayrıca plajlar için gitmenin yanı sıra bu güzel ilçe Kuşadası’nın merkezinde de güzel bir hafta sonu güzergâhı belirleyerek aynı zamanda 17. Yüzyıldan kalan Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, eski bir Rum köyü olan Eski Doğanbey Köyü ya da Güvercinli Ada gibi tarihi mekânları da ziyaret edebilirsiniz.

Didim

Neredeyse şehirden çok daha büyük bir üne sahip olan Didim, Aydın kent merkezinden yaklaşık olarak 1 buçuk saat kadar uzakta bir ilçe. Meşhur Altınkum Plajının yanı sıra tarihi bir öneme de sahip Didim. İlçe sularında bulunan ve milattan önce 1500’lü yıllarda yaşanan bir volkanik patlama sonucu oluşmuş Saplı Ada’ya denizin içinden yürüyerek gidebilir ve Roma Döneminden kalmış olan Apollon Tapınağı, Faustina Hamamı gibi antik yapıları ziyaret edebilirsiniz. Sadece yaz turizminde yerli ve yabancı turisti değil şehir halkı tarafından da Aydın’da hafta sonu gezilecek yerler arasına girmeyi başarıyor Didim.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal