Serum (SRM) coin kimin? Güvenilir mi? Uzman yorumu!

Kripto para borsasında yatırım yapmak isteyenler için ön planda tutulan Serum Coin için araştırmalar sıklık kazandı. Yatırım yapmadan önce araştırılması tavsiye edilen coinler arasında SRM yer alırken geleceğe yönelik beklentileri de merak edilmektedir. Peki, Serum coin nedir, güvenilir mi?

06.07.2022-14:54 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-14:54) Serum (SRM) coin  kimin? Güvenilir mi? Uzman yorumu!

Merkeziyetsiz bir kripto para borsası olan Solana blok zincirinde bulunan Serum coinlerin gün geçtikçe popülerliği artmaktadır. İlk büyük projelerden olan Serum coin hakkında merak edilenler ve tüm detaylar haberimizde yer almaktadır. İşte, Serum coin hakkında yapılan araştırmalar...

Serum nedir, ne işe yarar? 

Solana blok zinciri üzerinden gerçekleşen DEX haline gelen SRM coin için bitcoin ve ethereum olmak üzere kripto para birimler ile beraber yer almaktadır. SRM coinin diğerlerinden farkı ise merkezi kripto para borsaları gibi sipariş defteri tabanı ticaretine sahiptir. Altta yatan Solana Blockchain’in mevcut TPS’si olan saniyede 50-65 000 işlemi gerçekleştirebilmekte. 

Ethereum kullanarak sipariş defteri bulundurmak maliyet işlem ve kehanet sorgulaması da pahalı bir etkileşim seyretmektedir. Serum, Solana üzerine inşa etmeyi seçerek, kullanım başına ticaret başına 0,00001 ABD Dolarından daha düşük maliyetli, son derece hızlı bir DEX deneyimi sunar.

SRM coin nedir?

Solana blok zincirinde yer alan SPL token ve Ethereum blok zincirinde bir ERC-20 token üzerinden yer almaktadır. DEFİ üzerinde yer alan stake yapmak için öncelikle kullanılan projelerdendir. DEX'teki işlem ücretlerini azaltmak izin stake edebilmek ve token için dönüştürmek mümkündür. 

SRM coin nedir?

Serum nasıl çalışır? 

DEX üzerinde hala çalıştırılan ve Project Serum gelecekteki ekosistem üzerinden rolleri belirtmektedir. DEX'in altında bulunan 3 farklı mekanizma ise önemle incelenmektedir. İlki Solana'nın SPL token standartı yer alırken SRM kripto para birimi olarak kabul görmüştür. Tokenler arasındaki alışverişin güvenlik ve kontrollü olması adına ise teşvik edici sözleşmeler yer almaktadır. 

Serum nedir, nasıl alınır? 

Birçok kripto para borsasında adını duyuran Serum, projede yatırım yapmak amaçlı olarak işlem görür. Öncelikle satın alma işleminin gerçekleşmesi için kişinin gerekli olan borsalar üzerinden hesap açması lazım. SRM'nin yer aldığı borsalar ise Binance, OKX, Bybit, FTX.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal