Senegal Bayrağı Anlamı Nedir, Senegal Bayrağı Renkleri Neyi Temsil Ediyor?

Afrika kıtasının incisi Senegal'in bayrağının anlamı oldukça derin olup birçok tartışmayı da birlikte getirmektedir. Peki, Senegal bayrağı tarihi nasıl? Eski Senegal bayrağı nasıldı?

21.02.2022-12:45 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-14:41) Senegal Bayrağı Anlamı Nedir, Senegal Bayrağı Renkleri Neyi Temsil Ediyor?

Afrika bayraklarının anlamı birçok insan tarafından araştırılıyor. Afrika ülkelerinin geç bağımsızlıklarını kazanması sonucu Avrupa ülkelerinden daha farklıdırlar ve çeşitliliği net olarak daha fazladır. Senegal bayrağının anlamı ve Senegal bayrağının renklerinin anlamı da sıkça araştırılıyor. 

SENEGAL BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

Bayrak Pan Afrika renklerinden oluşur. Pan Afrika renkleri sarı, yeşil ve kırmızıdır. Bayrak dikey olarak üç eşit şeride bölünür. Sol tarafta yeşil, ortada sarı ve sağda kırmızıdır. Bayrağın ortasındaki sarı şeridin üstünde bir yıldız bulunmaktadır. Yeşil renkli beş köşeli yıldız özgürlüğü simgelemektedir. Sömürge ülkesinden bağımsızlığa doğru giden yolu temsil eden bayrak, özgürlük, bereketli topraklar ve gelenekleri temsil eder. 

SENEGAL BAYRAĞI RENKLERİ NE ANLAMA GELİR?

Senegal bayrağında bulunan üç renk sembolik açıdan çok önemlidirler. Yeşil renk, dini temsil eder. İslam dini için Peygamber'in rengi, Hristiyanlık için umudun, animizm içinse doğurganlığın simgesidir. Sarı, zenginliğin; çalışmanın gücünün ve ekonomik atılımın rengidir. Bir diğer anlamı da sanat, edebiyat ve zekadır. Kırmızının rengiyse milletin bağımsızlığı için kanını feda eden insanlar ve kararlılığı simgeler. Bu üç renk aynı zamanda Pan Afrikan renklerdir.

senegal bayrağı renkleri anlamı

SENEGAL BAYRAĞI TARİHİ

Sömürge zamanında Fransa'nın sömürgeler için tasarladığı bayrağı kullanan Senegal, 1958-59 yılları arasında yeşil bayrak üstüne ortada sarı yıldızı kullanırken, Mali ile Federasyon kurduklarında şu anki renklerinin üstüne kanaga simgesi kullanıyordu. Kanaga insan simgesi olduğu gibi bazı kişiler tarafından kertenkele olarak da düşünülüyor.

Ukrayna bayrağının anlamını merak ediyorsanız bu habere tıklayabilirsiniz.

Senegal hakkında ayrıntılı bilgi için bu habere tıklayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal