Rusya Bayrağı Anlamı Nedir, Rusya Bayrağının Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Rusya'nın bayrağı sade görünse de tarihi ve anlamına bakıldığında oldukça dikkat çekici bir hikayesi vardır. Peki, Rusya bayrağı tarihi nedir? Eski Rusya bayrağı nasıldı?

16.02.2022-11:49 - (Son Güncelleme: 16.02.2022-12:51) Rusya Bayrağı Anlamı Nedir, Rusya Bayrağının Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Rusya ile Ukrayna arasındaki sorun her gün gündemi meşgul ederken iki ülkenin tarihi ve kültürü de oldukça merak ediliyor. Dünyanın en çetin ve zorlu coğrafyalarından olan Ukrayna ve Rusya, birçok kültürden etkilenerek kendi milletlerini oluşturmuşlardır. 

RUSYA BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

Mavi kırmızı ve beyaz her Avrupa ülkesinde neredeyse kullanılan renklerdir. Sıralamaları değişerek aynı rengi kullanan birçok ülke bulunmaktadır. 

Rusya bayrağı anlamı hakkında resmi bir açıklama henüz mevcut değildir. Rusya'nın bayrağının renklerinin çok eskilere dayanması, bir fikir teşkil eder. Kırmızı, mavi ve beyazın bulunduğu bayrağın renk sıralaması baştan aşağı yatay şekilde beyaz, mavi ve kırmızıdır.

RUSYA BAYRAĞI RENKLERİNİN ANLAMI

Beyaz; asillik, soyluluk, büyüklük, açık yüreklilik, samimiyet anlamına gelir.

Mavi; bağlılık, sadakat, vefa, namus, dürüstlük, kusursuzluk, ahlaki temizlik

Kırmızı; cesaret, yiğitlik, mertlik, yüreklilik, gönül yüceliği, alicenaplık ve sevgi anlamını taşır. 

rusya bayrağı tarihi

RUSYA BAYRAĞI TARİHİ

İlk olarak 1696 yılında Rus ticari gemilerinde kullanılan bayrak, tanrıyı, kralı ve halkı temsil eder. 1858'e kadar bu bayrağı kullanan Rusya, 1858'den sonra 2. Alexander en üstte siyah, ortada arı ve altta beyaz olacak şekilde bir bayrak kullanmaya başlar. 1896'da tekrar aynı renklere dönen Rusya, 1917 devrimine kadar bu bayrağı kullanır. 1992 Sovyetlerin çöküşüne kadar Kırmızı bayrak kullanılır. Daha sonra tekrar aynı bayrak kullanılmaya başlanır. Böylece Rusya en eski bayrağını tekrardan kullanmaya başlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal