Ukrayna Bayrağı Anlamı Nedir, Ukrayna Bayrağının Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Ukrayna bayrağının renkleri belli açılardan birçok devletin bayrağından ayrılır. Peki, Ukrayna bayrağı tarihi nedir? Ukrayna bayrağı nasıl oluşmuştur?

16.02.2022-12:46 - (Son Güncelleme: 16.02.2022-12:46) Ukrayna Bayrağı Anlamı Nedir, Ukrayna Bayrağının Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Rusya ile Ukrayna arasındaki sorun her gün gündemi meşgul ederken iki ülkenin tarihi ve kültürü de oldukça merak ediliyor. Dünyanın en çetin ve zorlu coğrafyalarından olan Ukrayna ve Rusya, birçok kültürden etkilenerek kendi milletlerini oluşturmuşlardır. Ukrayna bayrağının anlamı da çok merak edilmektedir.

UKRAYNA BAYRAĞI ANLAMI

Ukrayna'nın bayrağı iki eşit parçadan oluşur. Renkleri sarı ve mavidir. Galiçya Volhinya Krallığı'nın 12. yüzyılda sarı ve maviyi kullanmasıyla başlayan gelenek, uzun yıllar boyunca devam etmiştir. Ulusal bayrak olarak 1848 yılından beri kullanılmaktadır. Devlet bayrağı olarak 1918 yılında kullanılmaya başlansa da Sovyetler Birliği'nin kurulmasıyla birlikte bayrak kullanıma ara verildi. Ukrayna bayrağının anlamı gökyüzü ve buğday tarlalarını ifade eder.

UKRAYNA BAYRAĞI RENKLERİ ANLAMI

Ukrayna bayrağının renkleri mavi ve sarıdır. Bu, Ukrayna Anayasası'nın 20. maddesine göre belirlenir.  Mavi renk gökyüzünü temsil ederken sarı renk ise Ukrayna'nın verimli topraklarını ve sembolik olarak buğdayı temsil etmektedir.

ukrayna bayrağı tarihi

UKRAYNA BAYRAĞI NASIL OLUŞMUŞTUR?

Geçmiş dönemlerde Ukrayna'nın birçok bölgesinde farklı bayrak şekilleri kullanıldı. 13. yüzyılda Batı Ukrayna Galiçya bölgesinde Mavi arka plan üzerine Oğul ve Altın Aslan figürü yer almaktaydı. Aslan vatanı simgelemekteydi. 

1919-1920 arasında iki farklı ulusal bayrak modeli oluşturulur. Ulusal bayrağın ilk çizgileri Hetman Skoropadski tarafından önerilir. 

UKRAYNA BAYRAĞI TARİHİ

Sovyetler döneminde ulusal semboller baskılanır ve böylece üst kısmı kırmızı alt kısmı mavi bayrak tasarlanır. 1990 yılına kadar bu bayrak kullanılır.

Rusya bayrağının anlamını merak edenler bu linkten habere ulaşabilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal