21.02.2022-14:31 (Son Güncelleme:21.02.2022-14:31)


1

SENEGAL DİNİ NEDİR?

SENEGAL DİNİ NEDİR?

11. yüzyılda İslam ile tanışan Senegal'in yüzde 95'i Müslüman'dır. Yüzde 4'lük kesim Hristiyanlığı seçmiştir. Müslümanların yüzde 55'i Sünni ve Maliki iken, diğerleri bir mezhep benimsememiştir.



2

SENEGAL EKONOMİSİ

SENEGAL EKONOMİSİ

Senegal'de tarımın en önemli oranı yer fıstığıdır. Yer fıstığı dışında darı, pirinç, pamuk ve şekerkamışı da yetiştirilmektedir. Balık konserveciliği ve yer fıstığı yağı üzerinedir. Son zamanlarda Senegal turizm ve balıkçılık üzerine daha fazla yoğunlaşılmıştır.



3

SENEGAL NEREDEDİR?

SENEGAL NEREDEDİR?

Senegal, Afrika'nın batı kıyılarında yer almakta ve önemli bir ticari liman olarak faaliyetini devam ettirmektedir.



4

SENEGAL BAŞKENTİ

SENEGAL BAŞKENTİ

Senegal'in başkenti uzun süre St. Louis olarak kalırken, 20 Mayıs 1960 yılında Senegal Cumhuriyeti'nin başkenti oldu.



5

SENEGAL PARA BİRİMİ

SENEGAL PARA BİRİMİ

Senegal para birimi olarak Batı Afrika CFA Frangını kullanmaktadır. Benin, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Gine-Bissau, Mali, Nijer, Senegal ve Togo'da kullanılan bir para birimidir.



6

SENEGAL NÜFUSU

SENEGAL NÜFUSU

Toplam 15 milyon nüfusa sahip olan Senegal'in demografisi %43,3'ü Wolof-Serer, %23,8 Pular, %14,7 Jola, %3 Mandinka, %1,1 Soninke ve %1 Avrupalı ve Lübnanlılardan oluşmaktadır. Senegal'in resmi dili Fransızcadır.



7

SENEGAL BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

SENEGAL BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

Bayrak Pan Afrika renklerinden oluşur. Pan Afrika renkleri sarı, yeşil ve kırmızıdır. Bayrak dikey olarak üç eşit şeride bölünür. Sol tarafta yeşil, ortada sarı ve sağda kırmızıdır.



8

Bayrağın ortasındaki sarı şeridin üstünde bir yıldız bulunmaktadır. Yeşil renkli beş köşeli yıldız özgürlüğü simgelemektedir. Sömürge ülkesinden bağımsızlığa doğru giden yolu temsil eden bayrak, özgürlük, bereketli topraklar ve gelenekleri temsil eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR