İspanya Bayrağı Anlamı Nedir, İspanya Bayrağı Renkleri Ne Anlama Gelmektedir?

İspanya bayrağının renkleri belli açılardan birçok devletin bayrağından ayrılır. Peki, İspanya bayrağı tarihi nedir? İspanya arması anlamı nedir?

16.02.2022-17:16 - (Son Güncelleme: 16.02.2022-17:16) İspanya Bayrağı Anlamı Nedir, İspanya Bayrağı Renkleri Ne Anlama Gelmektedir?

İspanya'nın bayrağı internette oldukça merak ediliyor. Renklerinin uyumu ve üzerinde bulunan İspanya arması çok araştırılmaktadır. Dünyanın en güzel ülkelerinden olan İspanya, çalkantılı tarihini bayrağına da yansıtmayı biliyor. 

İSPANYA BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

İspanya bayrağı üç yatay şeritten oluşur. Üstte ve altta iki kırmızı, ortada büyük sarı bir şerit bulunur. Sarı şeridin sol tarafında bir kraliyet arması bulunmaktadır. Arma dörde bölünür. Yanlarda iki tane Yunan sütunu bulunur. Sütunlar Cebelitarık ve Cueta bölgelerini temsil etmektedir. İki sütun üzerinde süslü yazı bulunur. Latince "Plus Ultra" yazar. Armanın dört kısmı farklı şekilde kraliyeti temsil etmektedir. Armanın tam ortasında mavi bordürlü oval şeklinde yer alan, İspanya Kraliyet ailesi Burbon'u temsil eder. 

ispanya bayrağı anlamı

İSPANYA BAYRAĞI RENKLERİ ANLAMI

Renklerinin direkt olarak anlamı hakkında bir bilgi bulunmamaktadır. Spekülasyonlar ve efsaneler renklerin anlamını açıklamaya çalışır. Bir efsaneye göre kırmızı ve sarı renklerinin İspanyol boğa güreşi geleneğini onurlandırmak için seçildiğini söyler. Bir diğer efsane, sarı rengin güneşi, kırmızı renginse İspanyol halkının kanını temsil ettiğini iddia eder. En onaylanabilir iddiaysa, 18. yüzyılda bir deniz filosunun bayrağını Kral 2. Ferdinand'ın beğenip ulusal bayrak olarak almasıdır. 

İSPANYOL ARMASININ ANLAMI

Armadaki sarı kale Kastilya Krallığnı temsil eder. Kırmızı aslan Leon Krallığını, dikey kırmızı ve sarı çizgiler Aragon Krallığını, altın zincirli halka ie Navarre Krallığını temsil etmektedir. Dipteki nar çiçeği Granada Krallığını temsil ederken, ortadaki zambak çiçeğiyse Bourbon ailesini temsil eder. 

Ukrayna bayrağının anlamını merak edenlerbu linke tıklayabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal