Kanada Bayrağı Anlamı Nedir, Kanada Bayrağı Sembolü Ne Anlama Geliyor?

Kanada bayrağı sembolü ile birçok ülkeden ayrılır. Doğal bir hava katan bayrağın tarihi de bir o kadar ilginçtir.

18.02.2022-16:48 - (Son Güncelleme: 18.02.2022-16:48) Kanada Bayrağı Anlamı Nedir, Kanada Bayrağı Sembolü Ne Anlama Geliyor?

Kanada bayrağının şekli ve üzerindeki sembolü diğer ülkelerinkine göre oldukça gariptir. Genelde görülen renklerden ziyade bayrağı ilginçleştiren, üzerindeki yapraktır. Avrupa kıtasındaki bayrak kıtlığına kıyasla Kanada'nın bayrağı hem desen olarak çok ilginçtir hem de anlamı farklıdır.

KANADA BAYRAĞININ ÜZERİNDEKİ SEMBOLÜN ANLAMI NEDİR?

Kanada ulusal bayrağının Kanada'da ismi Maple Leaf ve l'Unifolie'dir. Akçaağaç yaprağı ve tek yapraklı anlamına gelmektedir. Yandan üç parçaya bölünen bayrağın üzerinde iki renk bulunmaktadır. Ortadaki beyaz renk daha büyük bir alan kaplarken kırmızı renkli şeritler daha küçük yer kaplar. Uzun süre Britanya Kızıl Sancağı kullanan Kanada, 1965'ten beri şu anki bayrağı kullanmaktadır. Akçaağacın ulusal ağaç olması nedeniyle bayrağın üzerinde yer alır.

kanada bayrağı tarihi

KANADA BAYRAĞI RENKLERİNİN ANLAMI NEDİR?

Bayrağın iki kenarında kırmızı renkte şerit bulunurken, ortasında büyük beyaz bir alan bulunur. Renklerin direkt olarak bir anlamı bulunmamaktadır. Eskiden kullanılan renklerin geleneksel olarak devam ettirilmesi istenir. Bu sebeple renklerden bir anlam çıkarılmaması gerekir.

KANADA BAYRAĞI TARİHİ

Şu an kullanılan bayrak 1965 yılından beri kullanılmaktadır. Açılan yarışma sonrası şu anki bayrak yarışmayı kazanır. Bayrağı Kanada'nın o dönemki başkanı Lester Pearson tasarlatır. Sebebi İngiliz sembollerinden bağımsız bir bayrağa kavuşmaktır. Daha önce Britanya'ya ait Kızıl Sancak'ı kullanmaktaydı. 1940 ile 1965 yılları arasında açılan yarışmalarda uzun süre karar kılınamadı. En son karar kılınan bayrak şu ankidir.

Hindistan bayrağı tarihini merak ediyorsanız bu habere tıklayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal