Karidesin Faydaları

Balık tüketiminin bile bu kadar düşük olduğu bir ülkede karidesten gelecek olan şifaya ise oldukça uzak kalmakta bu yüzden de birçok hastalığa kapı aralamaktayız. Her ne kadar bir Akdeniz ve ege mutfağımız olsa da menümüzde genellikle karidese yer verilmemekte. İşte karidesin faydalarını sizler için araştırdık.

24.05.2018-10:31 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-09:48) Karidesin Faydaları

Balık tüketiminin bile bu kadar düşük olduğu bir ülkede karidesten gelecek olan şifaya ise oldukça uzak kalmakta bu yüzden de birçok hastalığa kapı aralamaktayız. Her ne kadar bir Akdeniz ve ege mutfağımız olsa da menümüzde genellikle karidese yer verilmemekte. İşte karidesin faydalarını sizler için araştırdık.

KARİDES NEDİR? NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Eklem bacaklı bir deniz kabuklusu olan karidesin haftalık olarak tüketilmesi önerilmektedir. Ayrıca içerisinde yer alan vitaminleri öldürmeden pişirilmesi ve tüketilmesi daha faydalıdır. Dondurulmuş karidesten ziyade, taze karides tüketilmesi daha faydalıdır ancak donmuş karides tüketimi de fayda sağlamaktadır.

VİTAMİN DEPOSU 

Balıktan sonra deniz mahsülleri arasında en çok bilineni olan karides, tam bir vitamin ve sağlık deposu. Omega 3 asitleri açısında zengin olan karides, selenyum v düşük kalorili protein kaynağıdır. Ayrıca sadece güneşten alabileceğimiz d vitaminini, bünyesinde bulunduran karides, B12 vitaminini de bünyesinde bulundurmaktadır. Bütün bu sahip olduğu vitaminler sayesinde insan vücudu için oldukça önemli bir besin kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır.

KARİDESİN FAYDALARI

1. Karides selenyum minerali açısından oldukça zengindir. Selenyum kanser ve bu tarz ciddi hastalıklara sebebiyet veren maddeleri etkisiz hale getirir.

2. Karides düşük kalorili bir protein kaynağıdır. Bir porsiyon karideste yaklaşık 23,7 gram protein ve 112 kalori vardır.

3. İyi bir D vitamini kaynağı olan karides dişlerin ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kalsiyum ve fosfor dengesini de sağlar.

4. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan karides beyin fonksiyonlarının düzenli gelişimini ve çalışmasında etkilidir. Ayrıca içerdiği B12 ile kan hücrelerinin gelişimini destekler.

5. Diş etleri rahatsızlıklarında da anti-enflamatuvar etkisiyle bilinir.

Pişirme önerileri

1. Tarifinizde nasıl gerektiğine bağlı olarak kabuklu veya kabuksuz şekilde pişirilebilir. Karidesin temizlenmesinin ise kendine has bir yöntemi mevcuttur. Temizlerken başını ve bacaklarını önce ve ardından kuyruğundan tutarak kabuğunu sıyırmanız gereklidir.

2. Donmuş karidesleri temizlerken tamamen çözündürmemeye dikkat edin. Karides hafif buzlu haldeyken kabuğunu soymak daha kolay olacaktır.

3. Karidesin bağırsakları haşlamadan ya da pişirilmeden önce de çıkarılabilir. Bunun için sırt kısmını hafifçe çizerek bağırsaklarını çıkarabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal