Kandaki Zararlı Maddeleri Temizlediği Tespit Edildi!

Birçok sebze ve meyve sağlık açısından en önemli besinler arasında yer almaktadır. Kudret narı da bu besinlerden biridir. Kandaki zararlı maddeleri temizlemekten kanseri önlemeye kadar birçok faydası bulunan kudret narı hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte kudret narının faydaları…

03.06.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-16:34) Kandaki Zararlı Maddeleri Temizlediği Tespit Edildi!

Faydaları saymakla bitmeyen kudret narı, yüzyıllardır özellikle mide hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır. Anavatanı Hindistan olan kudret narı hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte kudret narının faydaları…

KUDRET NARININ FAYDALARI NELERDİR?

Sindirim Sistemi İçin Doğal Bir İlaçtır

Uzmanlar, uzun yıllardır mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılan kudret narının 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırarak tüketilmesinin bu soruları tedavi edeceğini söylüyor. Etkisinin uzun sürmesi için yaklaşık 1 ay boyunca tüketilmesi gerekiyor. Bu şekilde kudret narı tüketmek; ülser, gastrit, kolit, reflü, kabızlık ve hazımsızlık gibi rahatsızlıkların tedavi edilmesini sağlıyor.

Kanser Riskini Azaltıyor

Son zamanlarda yapılan bir araştırma kudret narının kansere karşı oldukça etkili bir besin olduğunu ortaya koymuştur. Kanser hücrelerinin yayılması, gelişmesi ve büyümesini engelleyen kudret narını beslenme programınıza eklemeniz tavsiye edilir.

Antibiyotik Etkiye Sahip

Antibiyotik etkisi olan kudret narının içeirğinde bulunan Lutein ve Lycopnene adlı maddeler, tümörün büyümesini engeller.

Yanık Tedavisi İçin Birebir

Vücutta oluşan yanıklar ve yaraların tedavisinde kullanılabileceği söylenen kudret narının iyileştirici bir özelliği bulunmaktadır.

Çekirdeklerini çıkartıp ezdikten sonra lapa haline gelen kudret narının üzerine zeytinyağını ekleyerek yanık yaralarınızın üzerine sürebilirsiniz.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

İçerisinde bulunan E vitamini ve proteinler ile kudret narı, bağışıklık sistemini güçlendirerek dışarıdan gelecek bakteri, mikrop ve virüslere karşı vücudun korumasını sağlıyor.

İltihabı Giderir

Zeytinyağlı kudret narı kürü, iltihaplı bölgeler için doğal bir merhem görevi görmektedir. Antienflamatuvar etkisi ile kudret narı, özellikle dolama olarak tabir edilen ve zor iyileşen iltihaplanmalar için oldukça etkilidir. Bu bölgeye zeytinyağlı kudret narını sürüp bekletildiğinde iltihabın kuruduğu görülür.

Karaciğer Dostudur

Karaciğer sağlığını destekleyen kudret narı, düzenli tüketildiğinde ilerleyen günlerde oluşabilecek hastalıklara karşı koruma sağlar. Bir hastalık var ise iyileşmesine yardımcı olur.

Kanı Temizler

Kudret narının en bilinen özellikleri arasında kanı temizlemesi ve kan dolaşımını artırması bulunmaktadır. Anti-oksidan ve anti-mikrobiyal özelliği sayesinde kan bozukluklarına karşı etkili olan kudret narı, kandaki toksinleri temizlenmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal