Isırganın Saça Faydaları

Latince 'Urtica Dioica'dır ısırgan otunun bir diğer ismi. Her zaman insanlarla yakın olmayı sevmiş insanlığa daha iyi hizmet edebilmek için çoğunlukla her yerde yetişebilen bir ottur. Peki, Isırgan otunun faydaları nelerdir? Isırgan otunun saça faydası var mı, faydaları neler? İşte yanıtlar...

26.06.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-14:35) Isırganın Saça Faydaları

Isırgan otunun genellikle iki türü yaygın olarak tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Bunlar küçük ısırgan denilen Urtica urens ve büyük ısırgan urtica dioica olarak ikiye ayrılmaktadırlar. Yaklaşık olarak 20-80 cmler arasında değişen boyları ile bilinmektedirler.

Öncelikle ısırgan otu doğada kendiliğinden yetişen ve yabani bir ottur. Faydaları anlatmakla bitmeyecek bu bitkiyi toplaması da oldukça zordur çünkü cilde değdiği anda tahriş eder ve kaşındırmaya başlar. Ve her mevsim yetişen bir bitki türü değildir. Yaz ayları süresince doğa da taze olarak bulunur sadece. Bu kısıtlı zamanı sevenleri iyi değerlendirmelidir. Ancak kış aylarında da bu ottan vazgeçmek istemeyenler için kurutularak ta kullanılan bir bitki olduğunu hatırlatmalıyız.

Kuru ısırgan otu da en az tazesi kadar faydalıdır ve tüketilmelidir. Ve kurutulduğunda tahriş edici etkisini kaybedeceğinden kurutarak tüketmek daha bile mantıklı bir seçim olacaktır. Isırganın saça faydaları demeden önce size ısırganın faydalarından ve nasıl kullanılması gerektiğinden bahsetmeliyiz kesinlikle.

Isırgan Otunun Faydaları
Isırganın kan dolaşımını hızlandırma ve bağışıklık sistemini güçlendirme gibi yararları vardır. Ayrıca diyabet hastaları için de koruyucu bir besindir. Ve kanı temizler. Ancak ısırganın faydaları bunlarla da sınırlı değildir.
• İdrar söktürücü özelliği olduğundan vücuttaki fazla toksinleri atmada yardımcı olacaktır.
• Özellikle öksürük kesici olarak bilinir.
• İçeriğindeki klorofil gibi maddeler sayesinde kansızlık mücadele de son derece iyi bir savaşçıdır.
• Tansiyon yüksekliklerinde de faydalıdır
• Cilt temizliğin de ve bakımında da kullanılan bir ottur. Cildin sıkılaşmasına yardımcı olur.
• Eğer çayını yapıp içerseniz kronik yorgunluğa iyi gelecektir.
• Yemeği yapılır yenirse mide bağırsak ağrılarına iyi gelir. Ve çocuklara da verilecek bir besindir mideyi yormaz.
• Son olarak emziren annelerin sütünü arttırmakla kalmayıp süt kalitesini de arttıran besinlerden birisidir. Şimdi gelelim ısırganın saça faydalarına

Isırgan Otunun Saça Faydaları
Isırganın daha parlak daha sağlıklı saçlara yardımcı olacağını söylememiz gerekir. Ama asıl ısırgan saç dökülmesi probleminde çok etkili bir ottur. Ayrıca saçların daha hızlı uzamasına da yardımcı olur. Isırganın saça faydaları için saç maskesi;

Saç maskesi
1 litre kaynayan suyun içine 2 yemek kaşığı kadar kuru ısırgan otunu ilave edip, 10-15 dakika kadar güzelce kaynattıktan sonra, ocağın altını kapatın karışımın tamamen soğumasını bekleyin. Karışım soğuduktan sonra saç diplerinizden başlayarak güzelce masaj yaparak uçlarına doğru uygulama yapın. Farkı kısa sürede sizde gözle görülür düzeyde fark edeceksiniz. Saçlarınızın dökülmesi duracak ve sağlığına kavuşacak.

Nereden alabiliriz?
Peki faydası saymakla bitmeyen ısırgan otunu nereden temin edeceksiniz. Aktarlarda bulmak mümkün olacaktır. Eğer aktarlarda arayıp bulamazsanız da online olarak sipariş edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal