İngiltere'de Coronavirüs Aşısında Yeni Aşamaya Geçildi

Uzun süredir devam eden Coronavirüs salgınını önlemek için yoğun bir şekilde devam eden aşı çalışmalarında İngiltere'de insanlar üzerinde ilk denemesi başarılı olan aşıda yeni bir aşamaya geçildi. İşte haberin detayları...

21.07.2020-11:27 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-11:19) İngiltere'de Coronavirüs Aşısında Yeni Aşamaya Geçildi

Imperial College London Üniversitesinden yapılan açıklamada, ilk etapta 15 gönüllü üzerinde yapılan Coronavirüs aşısı denemelerinin başarılı olduğu, yeni aşamada daha fazla gönüllüye aşılama yapılacağı belirtildi.

CORONAVİRÜS AŞISINDA YENİ GELİŞME

Bu hafta çalışmalarına başlanılan aşının yeni aşamasında, 18-75 yaş aralığındaki 105 gönüllüye geliştirilen aşının yapılanacağı ifade edilen açıklamada, aşıya karşı olabilecek tepkimelerin gözleneceği ve gönüllülerin kanında SARS-CoV-2 virüsünün etkisini yok edecek antikorların varlığının analiz edileceği söylendi.

Imperial College COVIC1 Klinik Lideri Katrina Pullock, ilk yaptıkları klinik denemelerinin başarılı olduğunu, aşının tam anlamıyla enfeksiyonu önlemede başarılı olup olmadığını söylemenin ise henüz erken olduğunu ifade etti.

BÜYÜK KLİNİK ÇALIŞMALARI YAPILMALI

Imperial College'de Coronavirüs aşısını geliştirme çalışmalarına öncülük eden Profesör Robin Shattock, aşı çalışmalarında bir sonraki aşamaya geçilmesinin aşının güvenli olup olmadığının değerlendirilmesi konusunda önemli bir adım olacağını sözlerine ekledi.

Shattock, aşılama yapılacak gönüllülerden alınacak kan örneklerinin, aşının virüse karşı savaşmak için bir bağışıklık üretip üretemeyeceğine dair bazı bulgular sağlayacağına işaret ederek, Coronavirüs aşısının virüsün yayılımını veya şiddetini azaltmada başarılı olup olmadığını görebilmek için daha büyük klinik çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal