Kışın Yaşanacak Olan Coronavirüs İkinci Dalgası İlkinden Daha Ölümcül Olacak

Bilim insanları kış aylarında yaşanacak olan ikinci Coronavirüs dalgasında sadece İngiltere’de 120 bin kişinin hayatını kaybedeceğini duyurdu. Çalışmada, virüsün soğuk havada daha uzun süre hayatta kalabileceği ve kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirildiği için yayılma riskinin daha yüksek olduğu belirtildi.

21.07.2020-09:24 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-17:43) Kışın Yaşanacak Olan Coronavirüs İkinci Dalgası İlkinden Daha Ölümcül Olacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) pandemisinden enfekte olan kişilerin sayısı 13 milyonu aşmışken, virüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 580 bine yaklaştı. Coronavirüsün herhangi bir tedavisi bulunmamış olması nedeniyle kış aylarında çok daha büyük kayıplara neden olabileceğinden endişe ediliyor.

İNGİLTERE'DE KIŞ AYLARINDA 120 BİN YENİ ÖLÜM GERÇEKLEŞEBİLİR

İngiltereli bilim insanları, bu kapsamda İngiltere'nin kış aylarında ortaya çıkacak ikinci Coronavirüs dalgasında yaklaşık 120 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini açıkladı.

İngiliz hükümeti, araştırmacılardan en kötü durum modellemesinin yapılmasını istedi, Ocak ve Şubat ayların salgının zirve yapacağı ve hastanelerde 24 bin 500 ile 251 bin arasında virüsle ilişkili ölüm gerçekleşeceğini hesapladı.

En kötü durum senaryosunda ülkedeki R değeri 1,7 olarak hesaplandı. Şu anda ülkedeki R katsayısı 1,5 düzeyindedir. R değeri ise bir kişinin Coronavirüsü ortalama kaç kişiye bulaştırabileceğini temsil etmektedir.

Pandeminin başladığı günden bu yana İngiltere’de yaklaşık 45 bin resmi Coronavirüs ölümü bildirildi, fakat Temmuz aylarına gelinmesiyle birlikte ölüm oranlarında düşüş görülmeye başlandı.

UZMANLAR UYARDI

Bunun yanı sıra araştırmacılar, olası karantina uygulamalarını, tedavileri ya da bulanabilecek herhangi bir Coronavirüs aşısını hesaplama yaparken dikkate almadıklarını bildirdi. Ancak, bilim insanları ‘Derhal harekete geçilirse risk azaltılabilir’ uyarısında da bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal