Bu Yaş Grubunun Coronavirüs Bulaştırma Riski Daha Yüksek

Tüm dünyayı ölümle burun buruna getiren Coronavirüs bulaş riski üzerine yeni bir araştırma daha yapıldı. Yapılan araştırma sonucunda Covid-19 yayılma riskinin küçük çocuklardan daha fazla olduğu ortaya çıktı.

20.07.2020-09:30 - (Son Güncelleme: 20.07.2020-09:50) Bu Yaş Grubunun Coronavirüs Bulaştırma Riski Daha Yüksek

Güney Kore'de 5 bin 706 Coronavirüs hastası ve temas ettikleri 59 bin 73 kişinin takip edilerek yürütülen çalışmanın bulguları, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin internet sitesinde yayınlandı.

Çalışma sonucunda Coronavirüs hastalarının evde temas halinde olduğu kişilerin ortalama yüzde 11,8'inin Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığı, bu oranın yaşları 10 ila 19 olan hastalarla yaşayan kişilerde, yüzde 18,6 olarak tespit edildiği ortaya koyuldu.

Yürütülen çalışmada incelenen gruplar arasında, Coronavirüs’ün evde en yüksek bulaşma riskinin, bu yaş aralığında olan çocuklardan kaynaklandığı belirtildi.

Uzmanlar, 10 yaşından küçük olan çocukların Covid-19'u bulaştırma riskinin ise daha düşük olduğunu belirtti. Ancak okullar açıldığı zaman bu durumun değişebileceği konusunda da uyarılarda bulundu.

Birçok ülkede Coronavirüs salgınından dolayı okulların ne zaman açılacağı ve derslerin nasıl devam edeceği konusunda tartışmalar devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal