Hızlı Yemek Kilo Almaya Neden Olur mu?

Birçok kişi yemek yerken dikkatsiz ve özensiz davranıyor. Ancak bu davranışlar kişinin kilo almasına ve sağlığının bozulmasına neden olabiliyor. Peki, yavaş yemek yemek kilo vermeyi kolaylaştırıyor mu? Konuya ilişkin detaylar haberimizin içeriğinde…

30.06.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-14:45) Hızlı Yemek Kilo Almaya Neden Olur mu?

Yemeğini hızlı yiyen insanlar, yavaş yiyenlere kıyasla daha fazla kilo sorunu yaşamakta. Hatta öyle ki hızlı yemek yiyen kişilerin obeziteye yakalanma riski, yavaş yiyenlere kıyasla yüzde 115 daha fazladır. İşte hızlı yemek yeme hakkında merak edilenler…

YAVAŞ YİYEREK DAHA AZ YERSİNİZ

İştah ve kalori alımını büyük ölçüde hormonlarınız etkiler. Yemek yedikten sonra sindirim sisteminiz grelin adı verilen bir hormon salgılar. Bu hormon açlık hissinizin kontrol edilmesini sağlar ve aynı zamanda doyma seviyenizi de tetikler.

Grelin; beyne yemek yediğinize dair sinyaller gönderir ve açlık duygunuzun azalttığını söyler. Kendinizi tok hissetmenizi sağlayarak; yemeyi bırakmanıza yardımcı olur. Bu işlem yaklaşık 20 dakika sürdüğü için yavaş yemek yemek beyninizin bu sinyalleri alması için gerekli zamanı tanımış olur. Bunun yanı sıra, yavaş yemenin tokluk hormonlarındaki artışa neden olması; yemek sırasında tüketilen gıda miktarının da azaltılmasını sağlar.

YAVAŞ YEMEK, ÇİĞNEMEYİ TEŞVİK EDER

Yemeğinizi yavaş yediğiniz zaman, yutmadan önce iyice çiğnemeniz gerekir. İyice çiğnediğiniz zaman kalori alımınız azalır ve kilo vermeniz daha da kolaylaşır.

Yapılan araştırmalar kilo problemi yaşayan kişilerin yiyeceklerini normal kiloya sahip olan kişilere kıyasla daha az çiğneme eğiliminde olduğunu ortaya koymuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal