15.04.2020-14:34 (Son Güncelleme:26.04.2024-17:24)


1

Mutfaktaki alışkanlıklarımızdan biride hemen hemen tükettiğimiz tüm besinleri yıkamaktır. Ancak bazı besinleri yıkamak sağlığımızı önemli ölçüde tehdit etmektedir. Pişirmeden önce yıkanması durumunda insan sağlığını tehdit eden besinler hangileridir? Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…



2

Makarna

Makarna

Makarnayı yıkar yıkamaz içindeki nişastasının akmasına neden olacaksınız. Bu da makarna sosunuzun emilmesini engelleyecektir.



3

Yumurta

Yumurta

Birçok kişi yumurtayı pişirmeden önce yıkamanın daha sağlıklı olduğunu düşünür. Ancak bu doğru değil. Çünkü yumurtayı bakterilerden korunmak için üzerinde çözel bir madde konulur ve eğer siz yumurtaları yıkarsanız bu koruma maddesi ortadan kalkar. Böylelikle yumurtanın üzerindeki bakteriler içerisine girmeye başlar.



4

Mantar

Mantar

Mantarlarda su ile çok fazla temas ettiklerinde tat ve kıvam açısından değişmeye başlarlar Mantarlar oldukça emicidir, bu nedenle onları yıkarken hafif nemli bir havlu kağıt kullanarak vıcık vıcık ve lastik gibi olmalarını engelleyebilirsiniz.



5

Kırmızı Et

Kırmızı Et

Tavukları yıkamak kadar tehlikeli olmanın yanı sıra, bakterilerin yayılmansa neden olan nemin artmasına da yol açarsınız. Yıkama esnasında artan nem, tadının değişmesine neden olacak buharın ortaya çıkmasına neden olur. Mümkün olduğunca kırmızı eti de sudan uzak tutun.



6

Tavuk

Tavuk

Tavuğu pişirmeden önce yıkıyorsanız, bu alışkanlığınızı acilen bırakmanız gerekiyor. Bu durum bakteri ve patojenlerin çoğalmasına neden olmakla kalmaz, ayrıca kontaminasyonunda (gıda olmayan yabancı maddelerin sebep olduğu kirlenme) artmasına neden olur. Tavuk en kolay besin zehirlenmesine neden olan bir gıdalardan biridir. Gıda zehirlenmesine neden olan salmonella bakterisi, tavuğu yıkama işlemi esnasında elinize yayılır. Bu süreçte tavuğu kesinlikle yıkamayın ve en kısa sürede pişirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR