Bu Besinler Sayesinde Diş Çürüklerinden Kurtulun

Diş çürükleri en sık karşılaşılan problemlerin başında gelir. Hastalıklı dişler, ağız sağlığını etkilediği gibi insan vücudundaki diğer organların sağlığını da olumsuz etkileyebilir. Peki diş çürüklerinden kurtulmak için ne yapmalıyız? Hangi besinler diş sağlığımıza iyi gelir? İşte detaylar...

30.06.2020-11:32 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-11:10) Bu Besinler Sayesinde Diş Çürüklerinden Kurtulun

Günlük hayatımızda yediğimiz ya da içtiğimiz her şey dişlerimiz ile temas halindedir. Bu yüzden diş sağlığımız besinleri tüketebilmek için çok önemlidir. Ama bazı nedenlerden dolayı dişlerde istenmeyen çürükler oluşabiliyor. Bu çürükleri engellemek için sadece bakım yapmamız yeterli değildir. Diş sağlığı için tükettiğimiz besinlere dikkat etmeliyiz.

DİŞ ÇÜRÜKLERİNİN VÜCUDUMUZA OLUMSUZ ETKİLERİ

Uzmanlar, çürük dişin kalp sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini söylemektedir. Diş sağlığı genel anlamda herkes için önemlidir. Özellikle doğumsal kalp hastalığı olan çocuklarda ve kalp kapak rahatsızlığı olan erişkinlerde diş sağlığı çok daha büyük önem kazanmaktadır.

Çürük dişlere yapılacak olan işlem sırasında oluşacak bakteriyemi, endokardit adı verilen kalp ve damarların iç yüzeyini örten tabakanın enfeksiyonuna sebep olabilmektedir. Diş sağlığına dikkat edilmediği takdirde oluşan çürük dişlerin dolgu ya da çekimi sırasında enfeksiyon etkenlerin kalpteki sorunlu bölgeye ulaşıp burada çoğalarak ciddi bir kalp enfeksiyonuna sebep olabiliyor. Zamanla geçer düşüncesiyle önemsenmeyen ve tedavi edilmeyen diş ve diş eti hastalıkları fokal enfeksiyon risklerine, kalp-damar hastalıklarına, mide hastalıklarına, karaciğer ve böbrek sorunlarına, hatta kansere bile neden olabilir.

ÇÜRÜK DİŞLER İÇİN TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Diş çürükleriniz için muz kabuğu kullanabilirsiniz. Muz kabuğunun iç kısmı potasyum, manganez ve magnezyum gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Bu mineraller diş minesi tarafından emilir ve beyazlatıcı bir etki sağlar. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra muz kabuğunun iç kısmındaki beyaz bölgeyi dişlerinize sürün ve 2 dakika bekletin. Ardından iyice durulayın. Aynı zamanda AKTİF KARBON da dişlerinize faydalı olacaktır. Az miktarda aktif karbon ve suyu karıştırıp dişleri fırçalarsanız beyazlatma etkisini görebilirsiniz. Çilek, malik asit içerir. Bu asit, kahve, şarap ve çay lekelerine karşı oldukça etkilidir. 2 çileği ezin ve karbonat ile karıştırıp 5-7 dakika dişlerinizi fırçalayın. Bu yöntemi belirli aralıklarla uygulamak sağlıklı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal