Diş Çürümesi Nasıl Engellenir?

Sağlıkla ışıldayan, çürüksüz dişler hemen herkesin hayalidir. Ancak sağlıklı dişlere sahip olmak sanıldığı kadar kolay değil. Diş fırçalarken dikkat edilmesi gerekenler neler? Diş çürümesi nasıl engellenir?

26.04.2019-15:47 - (Son Güncelleme: 31.07.2021-17:42)

Diş çürükleri hemen hepimizin korkulu rüyasıdır. Sağlıklı ve çürüksüz dişlerin hayalini kurarken buna sahip olmak elbette her zaman kolay olmayabilir. Bu nedenle çürüksüz dişlere sahip olmanın yolları araştırılıyor. Diş fırçalarken dikkat edilmesi gerekenler neler? Diş çürümesi nasıl engellenir?

DİŞ ÇÜRÜMESİ NASIL ENGELLENİR?

Sağlıklı dişler için dikkat edilmesi gerekenler doğru diş fırçalama tekniklerinden tükettiğimiz besinlere kadar önemlidir. Dişlerin çürümesini engelleyecek altın kuralları sizler için sıraladık. Diş çürümesi nasıl engellenir?

ÇÜRÜKSÜZ DİŞLER İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?

Ara öğünlerinizde yapışkan gıdalar tüketmekten kaçının. Şeker tüketmek, çürük oluşum mekanizmasının ana kaynağıdır. Dişlerimizin çevresinde yeterince temizlenemeyen şeker artıkları, dişlerin süratle çürümesine neden olur.

Uyumadan önce dişlerinizi fırçaladıktan sonra herhangi bir şey yemeyin. Uykunun hemen öncesinde ve uyandıktan sonra yenen besinler çürük oluşum hızını yaklaşık 3 kata kadar arttırır. Bunun nedeni, çürük bakterilerinin uyku halindeyken normalden daha aktif olmasıdır. Uyumdan önce dişler özenle fırçalanmalı, dişler etrafında kalıntı, plak kalmamalıdır.

Diş ipi kullanın. Diş fırçasının ulaşamadığı, dişlerin ara yüz kısımları diş çürüklerinin daha sık bir şekilde görüldüğü bölgelerdir. Dişleriniz fırçalandıktan sonra muhakkak diş ipi kullanılmalıdır.

Diş fırçanızı 3-4 ayda bir değiştirmeyi ihmal etmeyin. Yıpranan diş fırçaları temizleme işlemini doğru yapamayacağı için kesinlikle değiştirilmelidir.

6 Ayda bir diş hekimi ziyaret edilmelidir. Düzenli kontrol, meydana gelmek üzere olan çürüklerin erken teşhisi açısından oldukça önemlidir. 

Diş fırçası kullanılmadan önce su ile ıslatılmamalıdır. Su ile ıslatılan fırça yüzünden diş macunu içerisinde bulunan flor oranında düşüş görülecektir. Oysa flor diş çürüğünü engellemeye yardımcı olur. Bu nedenle diş macunu diş yüzeyine kuru bir fırça ile uygulanmalıdır.

Dişlerinizi mümkünse her gün deniz tuzu ile hazırlanmış gargara ile çalkalayın. Böylece plak meydana getiren bakterilerin öldürülmesi sağlanır.

Kalsiyum ağırlıklı oaln sağlıklı besinler tüketmeye özen gösterin. Dişlerinizle kesinlikle fındık, ceviz gibi kuruyemişleri kırmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal