Taşınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Coronavirüs zamanı boyunca uzun süre evde kaldık. Şimdilerde ise yeni normal dönemlerde yasakların kalkmasıyla hayata geri döndük. Yaz temizliği olarak evlerinde değişiklik yapanlar kadar yeni eve taşınmak isteyenler de oldu. Ev taşınma esnasında nelere dikkat edilmelidir? İşte detaylar...

30.06.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-12:11) Taşınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Salgın sebebinden alınana önlemler sonucunda uzun süre evlerde vakit geçirmek zorunda kalan insanlar hayatlarında birçok şeyi değiştirmeye başladı. Bunlardan biri de oturduğu evi değiştirenlerdir. Hala tedirginliklerin devam ettiği bu dönemde taşınmak ve insanlarla yakın temas halinde olmamak için dikkatli olmakta yarar vardır.

TAŞINMA ESNASINDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Evlerinde tadilat yaptırmak isteyen insanlar çalışacak kişilerin muhakkak maske kullanmasına özen göstermelidir. Tadilat sırasında birçok yer ile temas halinde olunacağı için bu yerlerin aralıklarla temizlenmesi gerekir. Tadilatı yapılan alanın havalandırılması gerekir.

Kolilere alınan eşyaların taşınma sırasında devamlı temas halinde olunması oldukça riskli bir durumdur. Bu yüzden temas halinde olunana kolilerin ıslak bir bez ile silinmesi gerekir. Koli ve kolinin konduğu yüzey çamaşır suyu ve alkollü mendiller ile dezenfekte edilmelidir. Ardından taşıyan kişiler eldiven kullanmıyorsa ellerini yıkamalıdırlar.

Ev taşımada çalışılacak firmaların aldığı önlemler önceden konuşulmalıdır. Bu dönemde maske, mesafe ve el hijyeni oldukça önemlidir. Taşınacak eşyalar her ne kadar silinmiş olsa da taşıma aracına yüklenmeden son bir kere dezenfekte edilmelidir. Taşıma ekibinin hepsinin bir anda evde olmamasına dikkat edilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal