12.03.2020-18:15 (Son Güncelleme:28.03.2024-18:25)


1

Sağlığı korumak için kişisel hijyene eksiksiz bir şekilde dikkat etmek gerekir. Birçok kişi hijyen konusunda yanlış bilgilere sahip. Bu yanlış bilgiler kişinin bağışıklığının zayıflamasına ve hasta olmasına neden olabilir. Sizin için hijyen konusunda yanlış bilinen en yaygın hataları bir araya getirdik. İşte hijyen konusundan doğru bilinen yanlışlar...



2

Çok Sık Duş Almak

Çok Sık Duş Almak

Columbia Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre çok fazla duş almak cildin kurumasına ve çatlamasına sebep olur. Bu da mikropların yaralar yoluyla vücudunuza daha hızlı bir şekilde girmesine neden olur.



3

Tuvalet Öncesi El Yıkamamak

Tuvalet Öncesi El Yıkamamak

Gün içerisinde elleriniz üzerinde sayısız bakteri birikir. Bu nedenle tuvalete girmeden önce mutlaka ellerinizi 20 saniye kadar sabun kullanarak yıkamanız gerekir.



4

Rezervuar Düğmesine Parmak Ucuyla Basmak

Rezervuar Düğmesine Parmak Ucuyla Basmak

Tuvaletteki en tehlikeli yerlerinden biri de rezervuar basma düğmesidir. Yapılan araştırmalar sonucunda sifonu çektikten 90 dakika sonra tüm bakteriler ve damlacıkların hala yüzeyde olduğu görülmüştür. Bu yüzden, sifona parmak uçlarınızla değil, parmak ekleminizle veya parmağınızın arka tarafıyla basmayı deneyin. Böylece bakterilerin etrafa yayılmasını önlemiş olursunuz.



5

Yüzü Kalıp Sabunla Yıkamak

Yüzü Kalıp Sabunla Yıkamak

Birçok kişi yüzünü yıkarken kalıp sabun kullanıyor ve böylece cildinin daha temiz olacağını sanıyor. Fakat sabun gözeneklerin tıkanmasına neden olur, koruyucu bariyeri yok eder ve cildin pH seviyesini bozar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR