"Hazreti Muhammed Döneminde Olsaydı Bunlar Haram Olurdu"

Gebze'de konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, "Şekerli ve gazlı içecekler Hazreti Muhammed döneminde olsaydı, bunları haram kılardı" dedi.

11.04.2018-19:34 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-19:35) "Hazreti Muhammed Döneminde Olsaydı Bunlar Haram Olurdu"

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde konuşan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, şekerli ve gazlı içeceklerin karaciğerde yağlanmaya sebep olduğunu söyleyerek, "Artık 10 yaşındaki çocukların karaciğerinde yağlanma var. Hazreti Muhammed zamanında böyle şeyler olsaydı şekerli, gazlı içeceklerin haram olduğunu söylerdi" diye konuştu.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Gebze Belediyesi'nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Gebze Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği 'Gerçek Tıbbın 10 Şifresi' konulu konferansta sağlıklı beslenmenin sırlarını açıkladı.

Alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmasından da bahseden Prof. Dr. Karatay, "Ben 51 senelik hekimim. Eskiden bira göbeği, alkol göbeği denirdi. Gerçekten de birayı çok içenler, alkolü çok tüketenlerin karaciğeri yağlanırdı. Ancak şimdi artık 10 yaşındaki çocukların karaciğerinde yağlanma oluyor. 10 yaşındaki çocuklar alkol kullanmıyorlar. Şekerli, gazlı içecekler içiyorlar. 1-2 yaşından itibaren doğum günü partilerinde bunlara ikram ediliyor, çocuklar da bunun bağımlılığına başlıyorlar. Dolayısıyla hem çocuklarımızın hem halkımızın alkolüdür. Hazreti Muhammed döneminde olsaydı şekerli, gazlı içeceklerin haram olduğunu söylerdi. Bunu ben Diyanet İşleri Başkanı'na da arz ettim. Çocuklarımıza C vitamini vermeyelim mi diye sorular soruluyor. Meyve sularının C vitamini deposu olduğu halkımıza yıllarca söylendi. Halkımız da senelerdir çocuklarına meyve sularını içirip kendileri içiyor ve göbekler de yağlanıyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal