Fazla Şeker Tükettiğinizi Belirten İşaretler!

Şeker tüketmeyi dengelemeniz için vücudunuz size sinyaller veriyorsa bu sinyalleri önemsemelisiniz. İşte fazla şeker tükettiğinizde vücudunuzda ortaya çıkan belirtiler şunlardır;

09.01.2018-14:02 - (Son Güncelleme: 09.01.2018-13:58) Fazla Şeker Tükettiğinizi Belirten İşaretler!

Şeker maalesef çoğu kişinin engel olamadığı zararlı bir alışkanlıktır. Kanserden obeziteye birçok tehlikeli hastalığa neden olur. Gün içinde hiç farkına varmadan yada bilerek çok fazla şeker alıyor olabilirsiniz. Şeker tüketmeyi dengelemeniz için vücudunuz size sinyaller veriyorsa bu sinyalleri önemsemelisiniz. İşte fazla şeker tükettiğinizde vücudunuzda ortaya çıkan belirtiler şunlardır;

KİLO ALIMI

Çok fazla şeker alımı insülin direnci oluşturur. Normalde insülin salgılayarak şekeri parçalayan pankreas vücuda alınan fazla miktardaki şekeri parçalayamaz. Sonrasında şekeri yağ olarak depolamaya başlar. Fazla şeker tüketimi hem kilo almanıza sebep olur hem de pankreasınızı yorar.

DİŞ SAĞLIĞINI BOZAR

Dişlerin arasına giren ve orada kalan yiyecekler dişlerin çürümesine neden olan asitler üretir. Fazla şeker tüketimi de ağızdaki pH dengesini bozar ve bakterilerin üremesini yükseltir. Sonunda da dişlerin çürümesine ve diş sağlığının bozulmasına sebep olur.

DEPRESYONA NEDEN OLUR

Uzmanlar çok şeker tüketen insanlarda depresyon ve sinir sisteminde problemler olabileceğini ifade ediyor. Şeker tüketiminin yükselmesiyle kişi giderek mutsuz olur, sinirli ve endişeli bir ruha bürünür.

CİLDİ YIPRATIR

Şeker ve şekerli gıdalar ciltte yağlanmaya, sivilce problemlerine, kuruluğa, egzama gibi cilt sproblemlerine yol açar.

TAT ALMA BOZUKLUĞUNA NEDEN OLUR

Gereğinden fazla şeker tüketmek bir süre sonra bağımlılık yaparak damak tadınızı bozar. Yediğiniz yemeklerden tat almamaya başlarsınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal