Bir Türlü Geçmek Bilmeyen Kalça Ağrılarının Sebebi Bakın Bu Hastalık!

Sürekli kalçanız ağrıyor ve ne kadar dinlenirseniz dinlenin geçmiyorsa bir hastalığınız olabilir. Uzmanlar kesinlikle bir doktora başvurulmasını öneriyor.

12.09.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-11:51)

Devamlı artan bir hızla kalçanızda ağrı varsa ankilozan spondilit hastalığından muzdarip olabilirsiniz. Dr. Tacettin Mirzaoğlu, uyarılarda bulundu.

ANKİLOZAN SPONDİLİT HASTALIĞI

Ankilozan spondilit hastalığının, kadınlara oranla erkeklerde ortalamna 3 kat daha fazla olduğu ve genellikle 20'li yaşların ardından ortaya çıktığını açıklayan Uzm. Dr. Tacettin Mirzaoğlu, hastalara doğru ve yeterli tedavi uygulanmadığı zaman problemin ilerlemeyi sürdürdüğünü ve ağrının da giderek artış gösterdiğini belirtti.

Bel kısmında belirgin bir ağrı olmaksızın kalçanın bazen tek bazen de iki yönünde de meydana gelen ankilozan spondilit hastalığının, bel fıtığındaki ağrıdan farklı olarak dinlenme ile azalma olmadığının aksine arttığını ileten Uzm. Dr. Mirzaoğlu, "Özellikle 40 yaş evveli hastalarda, sabahları uyandıktan ya da uzun dinlenmelerden sonra belde 1 saatten fazla kalan tutulma mevcutsa ve bu tutulma egzersizle azalıyorsa, hastanın bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına danışması önemlidir." şeklinde konuştu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal