Bilim İnsanları En Faydalı Besinleri Açıkladı

Sağlıklı bir beden ve ömür için tükettiğimiz besinler oldukça önemlidir. Bilim insanlarının yapmış olduğu araştırma sonucunda en besleyici besinler açıklandı. İşte sağlığınız için faydalı besinler...

15.06.2020-15:53 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:21) Bilim İnsanları En Faydalı Besinleri Açıkladı

Vücudumuz birçok mineral ve vitamine ihtiyaç duymaktadır. Bunun için tükettiğimiz besinler çok önemlidir. Mevsimine uygun olarak tüketilen meyve ve sebzeler içerikleri bakımından oldukça önerilmektedir. 

TÜKETEBİLECEĞİNİZ FAYDALI BESİNLER

Kırmızı lahana vitamin bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Son zamanlarda çok fazla tüketilmeye başlanan chia tohumu lif bakımında oldukça zengindir. Aynı zamanda protein, linolenic asit, fenolik asit ve çeşitli vitaminler yönünden oldukça faydalıdır.

Kabak çekirdeğinin kalp sağlığına oldukça faydalı olduğunu bilmeyen yoktur. En önemli bitki kökenli demir ve magnezyumlardan biridir. Salataların vazgeçilmez malzemesi olan maydanoz kemik ve diş sağlığı bakımından önemlidir. Bahar aylarının vazgeçilmez besin kaynağı olan bezelye çok fazla fosfor, magnezyum, demir, çinko, bakır ve lif içermektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal