Basur Nasıl Geçer?

Hemoroid veya basur makat çevresinde toplar damarların şişmesi makat dışına doğru sarkmasıdır. Oturma zorluğu, tuvalete çıkma da zorluk gibi hayat kalitesini düşüren etkileri olduğundan hastalık ilerlemeden tedavi edilmesi gerekir. Hastalığın geldiği seviyeye göre ameliyat ile tedavi gerekebilir.

30.07.2020-10:11 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-10:09) Basur Nasıl Geçer?

Hemoroid oluşmaya başladığında kendisini kaşıntı, kanama gibi ufak belirtiler ile gösterebilir. Belirtiler dikkate alınıp tedavi edilmez ise daha büyük sorunlara sebep olabilir. Basur içerisinde kan pıhtısının oluşması sonucunda şiddetli ağrılar gerçekleşir ve bu durum kişinin oturması, tuvalete çıkması gibi günlük eylemleri kısıtlar. Bu durumda pıhtının boşaltılarak tedavi edilmesi gerekir. Basur belirtileri nelerdir? Basur nasıl tedavi edilir? Basur nasıl geçer?

Basur (Hemoroid) Belirtileri Nelerdir?

Basur türüne göre birçok farklı belirti ile ortaya çıkabilir. Tedavinin belirlenebilmesi için belirtilerin iyi tespit edilmesi ve türünün belirlenmesi gerekir. Bu konuda ise uzman yardımı gereklidir. Basur nasıl geçer: uzman yardımının yanı sıra kişinin semptomlarını azaltmak ve rahatsızlığının indirmek için evde alabileceği önlemler ve yan tedaviler mevcut. Fakat tedavilere geçmeden önce basurun belirtilerinin neler olduğuna bakalım.

  • Makatta kaşıntılı veya ağrılı şişlik
  • Makat çevresinde ortaya çıkan şiddetli kaşıntı
  • Dışkıda kan görülmesi ya da tuvalet kağıdında kan görülmesi
  • Oturulduğunda ve tuvaletteyken ağrı hissedilmesi
  • Makattan sarkarak ele gelen parçalar

Basur (Hemoroid) Sebepleri Nelerdir?

  • Basurun en sık karşılaşılan sebeplerinden birisi kabızlıktır. Uzun süren kabızlık problemi basur sonucuna yol açabileceğinden dikkate alınmalı ve tedavisi yapılmalıdır.
  • Kadınlarda karşılaşılan basurun en büyük nedenlerinden bir tanesi gebeliktir. Gebelikte rahim ve makat kısmında çok fazla basınç gerçekleşir. Her gebelikte karşılaşmasa da gebe kadınların belirtileri dikkat etmesi gerekiyor. Bazı kadınlarda ise doğum sırasında fazla ıkınmadan kaynaklı olarak hemoroid oluşumu görülebiliyor.
  • Fazla kilo problemi toplar damarlarda daha fazla basınç oluşturduğu için kilo problemi olan insanlarda hemoroid daha sık görülür.
  • Uzun süreler hareketsiz bir şekilde oturarak çalışan insanlarla daha sık rastlanır.

Basur Nasıl Geçer?

Basur tedavisinde en önemli etken uzman doktor yardımıdır. Doktor tedavisi ile basurun ilerlemesi durdurulup ameliyat gerektirecek seviyelere gelmeden tedavisi yapılabilir. Doktor tedavisinin yanında evde uygulayabileceğiniz tedavilerde mevcut. Basuru nasıl geçer:

  • Kabızlık sebebiyle oluşan basur var ise problemin daha şiddetli hale gelmemesi için günlük su tüketimi ne ve beslenme düzenine dikkat edilmelidir. Vücuda gerekli olan sindirime yardımcı doğal yağların beslenme düzenine eklenmesi gerekir.
  • Posalı besinler bağırsak problemlerine iyi gelmektedir. Bunun için yulaf ezmesi, kuru kayısı, siyah üzüm gibi gıdalardan yardım alınabilir.
  • Bağırsak problemlerine iyi gelen bir diğer gıda ise probiyotik. Probiyotik için yemeklerin yanında yoğurt ve kefir tüketilebilir. Alice baharatlı ve acı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Ağrıları azaltmak için sıcak su dolu küvete oturulabilir. Sıcak buhar şişliğin azalmasına ve ağrının geçmesine yardımcı olacaktır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal