Hemoroide Ne İyi Gelir?

Hemoroide ne iyi gelir? Hemoroid nedir? Hemoroid tedavisi, hemoroidin belirtileri, hemoroid tedavisinde doğal çözümler gibi merak edilenleri sizin için araştırdık…

09.06.2020-13:17 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-15:38)

Hemoroide ne iyi gelir? Halk arasında basur olarak bilinen ve özellikle tuvalete çıkma gibi son derece doğal olan bir ihtiyacın önüne geçen sorun çok büyük bir rahatsızlık veriyor. Bunun hem kadınlarda hem de erkeklere ortaya çıktığını görmekteyiz. Önemli olan ise çok basit bir yöntem ile bu sorunun üstesinden gelmek. Peki Hemoroide ne iyi gelir? Hemoroid nedir? Hemoroid tedavisi, hemoroidin belirtileri, hemoroid tedavisinde doğal çözümler neler? Tüm detayları sizin için araştırdık.

HEMOROİD NEDİR?

Dışkılama organının olduğu yerde ortaya çıkan, şişen ve zamanla meme halini alan yapıya hemoroid adı verilir.  Özellikle büyük abdestin yapılmasını engellediği gibi aynı zamanda hareket kabiliyetlerini de kısıtlamasıyla biliniyor. Bundan dolayı çok büyük bir sıkıntı olduğunu ifade edelim. Bunun farklı çözüm yolları var. Elbette her şeyden önce çok iyi beslenmek ve bazı şeylere dikkat etmek şart. Ancak bu şekilde mevcut hastalığın çıkmasının önüne geçmek mümkün olacaktır.

EN YAYGIN HEMOROİD BELİRTİLERİ

Halk arasında basur olarak bilinen ve birçok kişide görülen hemoroid, tedavi edilmediği durumda kansere neden olabilir.

-1. derece hemoroidin en yaygın belirtisi kanamadır. Hemoroidler teşhisi gerçekleştirilen rektoskopi sonrasında konulur.

-2. derece hemoroidlerde kanama haricinde bölgede yoğun kaşıntıda meydana gelir. Bunlar anal muayene esnasında ve ıkınma esnasında kendini gösterir.

-3. derece hemoroidlerde ise kanama ve kaşıntının yanı sıra makatta akıntı veya ıslaklık hissi şikayeti görülür.  Anal muayene esnasında makatın dışına çıkmış hemoroid pakeleride en yaygın belirtilerdendir. Bunlar muayene esnasında içeriye gönderilebilir.

-4. derece hemoroidlerde ise akıntı, kanama, ve kaşıntının yanı sıra şiddetli ağrı görülür. Bu derecede muayene ile içeri gönderilemeyen şişlikler saptanır ve operasyon gerektirebilir.

HEMOROİD NEDEN OLUR?

Hemoroid rahatsızlığının birçok nedeni vardır. Bunlardan en yaygını genetik ve yeme içme alışkanlıkları yer alır. Başlıca hemoroide neden olan şeyleri şöyle sıralayabiliriz;

-Vücudu zorlamak. Ağır bir cismi kaldırmaya çalışmak gibi

-Fazla kilolar

-Gebelik sırasında büyüyen fetüs

-Sabit pozisyonda uzun süre kalmak

-Fazla baharatlı yiyecekler tüketmez

-Gün içerisinde az su içmek

-Kabızlık 

HEMOROİDE NE İYİ GELİR?

-Hemoroide yakalanmamak için her şeyden önce yenilen şeylere çok büyük bir önem vermek lazım. Çok katı olan yemeklerden uzak durun.

-Bunun yerine her daim içinde çok bol lif olan besinlere yönelin.

-Özellikle bir yerde çok uzun bir süre boyunca oturmak bu hastalığın en dikkat çekici nedenlerinden birisi.

-Zaman zamana ayağa kalkın ve gezinin.

-Bunun yanı sıra yaşam standartlarınızı iyi bir hale getirin.

-Tüm bunlara ek olarak hem çok baharatlı hem de çok acılı olan yemeklerden uzak durmak her daim önerilir.

HEMOROİD SORUNUNA DOĞAL ÇÖZÜMLER

-Hemoroide ne iyi gelir: Artık böyle bir sorun söz konusu olduğu için farklı beslenme alışkanlıkları en mantıklısı olacak. Özellikle lif yönünden zengin olan şeylere yönelin. Bunların başında elma gelir. İnsan sağlığı açısından faydalı bir meyvedir. Bunun yanı sıra ayvayı unutmamak lazım. Bu şekilde çok daha rahat hissetmeniz mümkün olacak.

-Bazı ürünlerde lavman özelliği olarak bilinen bir yapı vardır. Yani bunları yer yemen hemen tuvalete çıkarsanız. Bu şekilde hem sorundan kurtulmuş olursunuz hem de sindirim çok daha iyi bir hale gelir. Bunu sağlayan besinlerin içinde her daim kereviz ve brokoli öne çıkıyor. Gerek yağsız olmaları gerekse dışarıya çıkma konusunda tek bir sorun dahi içermemelerinden dolayı her daim tavsiye edilir.

-Hemoroide ne iyi gelir: Bunun yanı sıra farklı kürler sayesinde soruna en kısa zaman dilimi içinde bir çözüm getirmek mümkün olacak. Bunun için dereotunu tercih edin. Son derece sağlıklı olduğunu hemen söylemek lazım. İlk olarak bunu çok iyi bir biçimde dövün. Suyunu çıkarın. Bu suyun tüketimi sağlanmalıdır. Bunun için belirlenmiş olan zaman dilimi ise gece yatmadan öncedir. İşte bu şekilde hemoroid sorunundan kurtulmuş olursunuz.

HEMOROİD TEDAVİSİ

-Hemoroid yani basur, ileri evrelerde yaşam konforunu olumsuz etkileyene bir durumdur. Gerekse tuvalete gitmede sorun yaşanmasına neden olurken, oturma pozisyonlarınızda ağrıya da neden olabilir. Hemoroid tedavisinde özellikle dış hemoroid görülüyorsa bu durum kendiliğinden geçebilmektedir. Bunun haricinde hemoroid tedavisi doktorunuzun muayenesi sonrası belirlenir.

-Yaşam tarzında değişiklikler, tıbbi ilaçlar ve cerrahi müdahaleler hemoroid (basur) tedavileri arasında en yaygın kullanılan yöntemlerdir. Bu yöntemler hemoroidi (basuru) kolaylıkla tedavi edebilse bile hemoroide neden olan şartlar değiştirilmediği takdirde hemoroidlerin tekrarlaması sıkça görüle bir durumdur.

-Basit yaşam tarzı değişiklikleri genellikle 2 ila 7 gün içinde hafif hemoroit semptomlarını ortadan kalkmasına neden olabilir. Lif tüketimi besinlerin bağırsaklardan geçişini kolaylaştıracaktır.

-Bunun için beslenme esnasında meyve, sebze ve tahıllara ağırlık verilerek diyete lifli ürünler eklenebilir. Daha fazla su tüketmek yine semptomları azaltmada etkili bir başka yöntemdir.

-Ilık su ile yapılan banyolar yine hemoroid semptomlarını hafifletir. Sorunlu noktalara buz ile masaj yapmak ağrı ve kaşıntıyı yumuşatmak için etkili bir yöntemdir.

-Çeşitli bitkisel kremler ve pomatlar, uzman doktor tarafından kontrol edildikten sonra hemoroit (basur) tedavisinde tercih edilir. 

-Hemoroid (basur) tedavisi için eğer varsa, öncelikle altta yatan kabızlık ya da ishal gibi sorunlar çözülerek bağırsağın düzenli çalışması sağlanır. Eğer semptomlar kendiliğinden düzelmiyorsa ilaç tedavisine başvurulur. İlaç tedavisi sırasında hap, fitil, krem, pomat ve mendil şeklinde farklı ilaç formları kullanılır. 

-İlaç tedavisine dirençli düşük dereceli hemoroidlerde, yüksek dereceli hemoroidlerde, sıkışma ve tromboz gibi komplikasyonlara neden olan hemoroidlerde ise cerrahi tedavi yöntemlerle tedavi edilir.

-Cerrahi tedavi yöntemleri arasında bant ligasyon, skleroterapi, klasik cerrahi yöntemlerle hemoroidektomi operasyonu, ya da lazer ile operasyon yer alır.

-Klasik cerrahi operasyon en az bir gün hastanede kalmayı gerektirir. Lazer ile gerçekleştirilen operasyonlar daha kısa tıbbi bakım gerektirir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal