Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Ne Yemeliyiz

Koronavirüs sürecinde bağışıklık sisteminin güçlü tutulması virüse yakalanmamak açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle birçok kişi bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan besinleri araştırmaya başladı. Peki, bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne yemeliyiz? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Ne Yemeliyiz

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Ne Yemeliyiz

Uzman Diyetisyen Ayşe Gül Güven, pandemi sürecinde korunma tedbirleri kadar sağlıklı beslenmenin de çok önemli olduğunu belirtti. Özellikle sonbahara kısa bir süre kala vücut direncini artırmada fayda olduğunu bunun içinse bağışıklığın güçlenmesini sağlayan karışımlar öneren Uzman Diyetisyen Ayşe Gül Güven, ‘Sağlıksız ve dengesiz geçebilen öğünler yerine bu karışımları içmek bağışıklığınızın gücüne güç katar' dedi.

İşte Uzman Diyetisyen Ayşe Gül Güven'in bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olan tarifleri:

TURUNCU KARIŞIM

Malzemeler

  • 2 adet havuç,
  • 1 adet portakal,
  • 1 adet hurma,
  • 1 silme çay kaşığı zencefil,
  • 1 silme çay kaşığı zerdeçal,
  • 1 silme çay kaşığı tarçın,
  • 1 yemek kaşığı Chia tohumu.

Nasıl Yapılır?

Malzeme listesindeki tüm malzemeleri hazırlayarak hepsini blendera ekleyin. Blenderdan geçirdiğiniz karışımın kıvamına göre içerisine buz/soğuk su ekleyebilirsiniz.

Faydası Nedir?

Havuç yumuşak dokular için antioksidan kapasitesi yüksek olan beta karotenin içerir. Bunun yanı sıra C vitamini içeriği de epey yüksek olan havuç bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Havuç suyuna portakal, hurma, zencefil, zerdeçal, tarçın ve Chia tohumunu ekleyerek bağışıklık sistemine daha fazla güç katabilirsiniz.  Bu arada havuçları sıkmadan önce suda bekletmeyi unutmamalısınız.

MOR KARIŞIM

Malzemeler

  • 200 gr. pancar,
  • 2 adet havuç,
  • 1 adet elma,
  • Yarım limonun suyu.

Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri bir araya getirerek güzelce karıştırın. Kıvamına göre içerisine buz/soğuk su ekleyebilirsiniz.

Faydası Nedir?

Bağışıklık dostu ve süper besin olarak adlandırılan pancara koyu rengini veren betalinler vücuttaki kararsız hücrelerin temizlenmesine yardımcı olan serbest radikalleri avlar. Kan damarlarının genişlemesini sağlayarak küçük ve büyük kan basıncını düşürür. Kalp yetmezliği olan kişilerinde kas gücünü artırdığı yönünde çalışmalar bulunmakta. Pancar suyu beyne kan akışını artırdığı için ileri yaştaki kişilerin bilişsel yavaşlamaya karşı yardımcısı olabilir.

YAZLIK YEŞİL KARIŞIM

Malzemeler

  • 1 avuç ıspanak,
  • 1 su bardağı çilek ya da 2 ince dilim ananas,
  • 2 adet salatalık.

Nasıl Yapılır?

Gerekli olan tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Kıvamına göre içerisine buz veya soğuk su ekleyebilirsiniz.

Faydası Nedir?

Ispanak çözünmez posa içeriği yüksek olan bir sebzedir, bundan dolayı bağırsakların hareketlenmesini sağlayarak kabızlığa karşı oldukça etkilidir. Ispanak, lutein, kaempferol, nitratlar, quercetin ve zeaksantin gibi sağlık açısından önemli bir yere sahip olan birçok flavonoidi içerir. Bu sayede göz sağlığını korur ve kan basıncını dengeler. Tropikal bir meyve olan ananas vücuttaki iltihabı azaltabilen, sindirimi artıran ve bağışıklığı destekleyen bir grup enzim olan bromelain içermektedir. 1 su bardağı ananas 80 mg. C vitamini içerir ve bu miktarda günlük önerilen C vitamini düzeyine oldukça yakındır. C vitamini büyüme ve iyileşmeyi teşvik eder.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR