Astımı Tetikleyen 5 Durum!

Her yaş gurubunda görülebilen, özellikle çocukluk döneminde çok fazla rastlanan astım, hayatı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Astımı olan kişiler nelerden uzak durmalı ne yapmalı sizler için araştırdık.

08.07.2019-14:37 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-14:24)

Astımı bulunan kişilerin ağır koku veren maddelerden uzak durması tavsiye edilir. Ağır temizlik ve kişisel bakım ürünleri kullanmak da bu durumda sakıncalı olabilir.

İşte astımı tetikleyen bazı durumlar;

POLENLER

Astımı tetikleyen durumlar arasında en büyük sebeplerden biri polenlerdir. Ağaçlarda oluşan polen, çimen, çiçek tozları gibi faktörler astımı tetiklemektedir. Bu da kendini öksürük, nefes darlığı, burunda yanma, akıntı, gözlerde kaşıntı şeklinde ortaya çıkabilir.

EV TOZU AKARLAR

Evde biriken toz ve akarlar diye bildiğimiz vücut döküntüleri yüksek miktarda astımı tetikleyen faktör olduğu için bu ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmalıyız.

TEMİZLİK ÜRÜNLERİ AKARLAR

Özellikle kozmetik alanında kullanılan parfüm, oje gibi ağır koku oluşturan maddeler solunum güçlüğüne sebep olarak astımı tetikler.

HAVA KİRLİLİĞİ  

Hava kirliliğinin  arttığı dönemlerde dışarı çıkmamak yada maske ile çıkmak tavsiye edilir. Özellikle sigara içilen ortamlarda bulunmak büyük problemler yaratabiliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal