Arjiri Hastalığı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Arjiri hastalığı genel olarak halk arasında 'mavi ten' hastalığı olarak bilinmektedir. Bu hastalığa yakalanan insanlarda ten rengi mavi veya mor olarak renk değiştirir. Detaylar haberimizde...

11.03.2020-13:04 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-12:47) Arjiri Hastalığı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Ölümcül bir hastalık olmamakla beraber hastalığın belirtileri gözle görülür olduğu için hasta kişinin de sosyal hayatını olumsuz anlamda etkilemektedir.

ARJİRİ HASTALIĞI NASIL MEYDANA GELİR?

Hastalığın meydana gelme nedenlerinin en başında gümüş elementi gelmektedir. Gümüşün içinde bulunan bazı maddelerin zamanla insan vücudunda toplanmasıdır. Bu durum güneşli ortamlarda uzun süre kaldığında kendisini göstermektedir.

Diğer yandan bu hastalığın sağlığa bir zararı bulunmamasıdır. Doktorlar bu hastalığı kozmetik bir problem olarak belirtmektedirler.

Mavi deri hastalığı, ilk olarak 2008 yılında Paul Karason isimli bir kişide kendisini göstermiştir. Genelde fotoğrafçılık mesleği ile uğraşanların maruz kalacağı arjiri, gümüş bileşenlerden oluşan tıbbi ilaçların yan etkisi ile de ortaya çıkabilmektedir.  Bu hastalık vücudun çeşitli bölgelerinde oluşabilmekle birlikte iç organlarda da görülebilmektedir.

ARJİRİ HASTALIĞINA KARŞI DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR NELERDİR?

  • Gümüş takılar yatmadan önce çıkartılmalı
  • Gümüş takılar uzun süre kullanılmamalı
  • Evde gümüş aksesuar fazla bulundurmamalı
  • Gümüş aksesuarlar düzenli olarak özel losyonlarla temizlenmeli (Eldiven yardımı ile yapılmalı)

ARJİRİ HASTALIĞININ TEDAVİSİ NELERDİR?

Arjiri hastalığının günümüzdeki tedavisi oldukça güçtür. Bu hastalığa karşı lazer yöntemi kullanılsa da 0 sonuç alınamamaktadır. Tedavisi imkansız olan vakalar ise çoğunluktadır.

ARJİRİ HASTALIĞINA KARŞI NE YAPILMALI?

Mavi deri sendromuna yakalanmamak için kesinlikle gümüş elementinden uzak durulmalı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal