3-5 Günden Fazla Kullanılırsa...

Mevsim geçişlerinde yaşadığımız hastalıkların neticesinde burnunuz tıkanabilir. Kulak burun boğaz hastalıkları uzmanları açıkladı...Bu spreyi kullanmanın ne gibi yan etkisi olabiliyor?

09.12.2019-17:18 - (Son Güncelleme: 09.12.2019-17:13)

Burun spreyi kullanmanın ne gibi yan etkisi olabiliyor? Mevsim geçişlerinde yaşadığımız hastalıkların neticesinde burnunuz tıkanabilir. Kulak burun boğaz hastalıkları uzmanları açıkladı...

BURUN SPREYİNİ 3-5 GÜNDEN FAZLA KULLANMAYIN

Prof.Dr. Dereköy, bilinçsiz burun damlalarının kullanımının birçok soruna yol açabileceğine işaret ederek şöyle devam etti: "Özellikle burun içi damarlarını büzerek etki yapanların uzun süre uygulanması halinde dokuların bu ilaçlara cevabında bozulmalar meydana gelebilir. Dokular bu ilaçlara cevap veremediği gibi daha da şişer ve normalde olmadığı kadar büyür. 

Bu durumda kalıcı burun tıkanıklıkları oluşabilir. Burun damlalarının hangisinin kullanılacağına, hangi süre ve doz uygulanacağına ancak hekim karar verebilir. Serum fizyolojik, okyanus suyu gibi damlalar hayatın bir parçası olmamalı. Damar büzücü ilaçların 3-5 günden fazla kullanımı ise kalıcı doku hasarlarına yol açabilir.”dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal